IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA: POLICIJSKI ČAS OD ČETVRTKA DO UTORKA

Krizni štab za borbu protiv kovida 19 danas će razmatrati mjere koje će važiti za uskršnje praznike. Oni će razmotriti mjeru totalne zabrane kretanja za vrijeme uskršnjih praznika, što bi  podrazumjevala uvođenje policijskog časa u trajanju od čak 108 sati – od četvrtka u 17 časova do utorka u pet ujutru.

– Proslavićemo Vaskrs u svojim srcima, uglavnom zatvoreni u kućama i stanovima, ali će biti dovoljno vremena i da se kupe i da se ofarbaju jaja – rekao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u uključenju za TV Prva, odgovarajući na pitanje građana. Vučić je rekao da je o tome razgovarao sa patrijarhom SPC Irinejem i da je uvjeren da će Crkva na odgovoran način tome da pristupi.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu na pitanje da li su tačne spekulacije da će biti donijeta mjera zabrane kretanja od idućeg četvrtka do ponedeljka, doktorka Kisić Tepavčević je rekla da sve mjere koje se donose imaju samo jedan cilj.

“A to je da se smanji mogućnost da dođe do kontakta osobe koja je inficirana i one koja je osjetljiva”, rekla je ona, a preneo RTS.

Čitaj još:   RAJKO Cerović: Koji jezik, predśedniče? (foto)

Prema pisanju lista “Novosti”, iako je bilo prijedloga da se postepeno uđe u relaksaciju mjera, među strukom preovlađuje mišljenje da se sa njima sačeka još desetak dana, koji se procjenjuju kao najkritičniji kada je riječ o kovidu 19. Zbog toga je izvjesno da će za vikend, tokom kojeg “pada” Uskrs, na snazi opet biti rigorozne mjere zabrane kretanja, samo ostaje da se vidi da li će biti “preslikan” model policijskog časa od petka po podne do ponedeljka ujutru, ili će se on produžiti i trajati od Velikog petka do drugog dana Uskrsa, odnosno od 17. do 21. aprila.

Epidemiolog Branislav Nestorović smatra da bi mjera zabrane kretanja, koja bi praktično trajala pet dana, možda bila previše, i predlaže da neke prodavnice rade u subotu, kako bi građani mogli da dokupe ono što im je od namirnica potrebno.

U Srbiji je za protekli viked kada je bio proglašen policijski čas na šezdeset sati, 680 građana zatečeno je na ulici u vrijeme policijskog časa, dok je u pritvoru zbog kršenja mjera samoizolacije 123 osobe.

Čitaj još:   TUŽNI HABER: Preselio na bolji svijet bivši as Želje i Čelika Midhat Medo Mujkić, dženaza u SARAJEVU... (foto)

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more