IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GUŽVI NEĆE BITI: Kupališta i plaže od 18. maja uz poštovanje distance… (foto)

Pripremiće se set mjera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbjednost…

ULCINJ, BUDVA: Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 03.05.2020… 13: 26… GUŽVI NEĆE BITI: Kupališta i plaže od 18. maja uz poštovanje distance… (foto)

Kupališta na primorju mogla bi biti otvorena 18. maja, a Morsko dobro, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje (IJZ), pripremiće set mjera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbjednost…

To je za printane medije kazao direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić, istakavši da je za zakupce plaža i ugostiteljskih objekata pripremljen i set olakšica – umanjenje zakupnina i plaćanja u 12 rata.

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a Jelušić kaže da procjene govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja.

“Kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra staviće se u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a zasada je procjena da će to biti 18. maja…

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom preporučujemo zakupcima da započnu pripreme na organizaciji kupališta, postavljanju bova, uslužnih objekata, spasilačke službe i slično. Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji”, kazao je Jelušić.

Jelušić je najavio i set mjera za organizaciju kupališta.

Čitaj još:   HABIB, DOČEKAN U DAGESTANU, MOLIO DRAGOG BOGA, DA GA OSTAVI SAMOG SA KLOVNOM…

Mjere podrazumijevaće organizaciju plažnog prostora (djelova sa mobilijarom i bez njega) na način da se omogući i vidljivo obilježi adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica), ograničavanje broja istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mjere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mjere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mjere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Za razliku od mnogih drugih destinacija na Mediteranu, već imamo sklopljen ugovor sa Institutom za biologiju mora, čije akreditovane laboratorije će ovog ljeta vršiti uzorkovanje i analizu morske vode na 110 uređenih i izgrađenih kupališta…

izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more