IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U BiH u zadnja 24 sata novih 8 umrlih ukupno 111, broj oboljelih porastao na 2.106 od zaraze coronavirusa… (foto)

U poslednja 24 časa u Bosni i Hercegovini od posledica korona virusa preminulo je osam osoba, čime je ukupan broj žrtava porastao na 111…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Recepti, Putovanje, Zanimljivosti, vijest, nedelja… 10.05.2020… 13: 56… U BiH u zadnja 24 sata novih 8 umrlih ukupno 111, broj oboljelih porastao na 2.106 od zaraze coronavirusa… (foto)

Od 62 uzorka testirana na prisustvo koronavirusa u protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo, nijedan nije bio pozitivan, piše Fena.

“Trenutno postoji 12 tzv. aktivnih slučajeva, odnosno pacijenata koji se liječe od bolesti COVID-19. Dva pacijenta su na bolničkom liječenju, u izolatoriju KCUS-a, a nijedan nije na respiratoru. Jučer nije bilo potpuno oporavljenih, niti smrtnih ishoda”, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS. Do sada je na području KS-a registrovano ukupno 109 oboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Izliječeno je 87 osoba, četiri strana državljana su izmještena na liječenje u druge zemlje, a zabilježeno je, nažalost, šest smrtnih slučajeva.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 328 osoba, a u kućnoj izolaciji osam osoba. Nije bilo kršenja ovih mjera u protekla 24 sata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Čitaj još:   BUDVA: Prvi januarski dan uz opere i arije- Turisti preplavili Ričardovu glavu, Uživaju na suncu i januarsko kupanje... (video)

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci preminula su tri pacejenta, isto toliko preminulo je i u Bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju.

U Federaciji BiH preminula je ženska osoba iz Cazina.

U poslednja 24 časa u RS obavljeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 19 osoba.

U Federaciji BiH potvrđena su tri nova slučaja obolelih od korona virusa na području Unsko-sanskog kantona.

U celoj BiH broj obolelih od korona virusa porastao je na 2.106, dok se od bolesti oporavilo 1.109 osoba...

izvor iBalkan.net / agencije FENA.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more