IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS PROGNOZA NE OBEĆAVA: Mogući pljuskovi s grmljavinom, vrijeme koje se očekuje do četvrtka… (foto)

Tokom poslijepodneva su mogući pljuskovi i grmljavina…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 23. VII. 2022… 09: 25… DANAS PROGNOZA NE OBEĆAVA: Mogući pljuskovi s grmljavinom, vrijeme koje se očekuje do četvrtka… (foto)

Jutros je u sjevernim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Sokolac 16; Banja Luka, Bugojno, Široki Brijeg 18; Sarajevo, Tuzla, Zenica 19; Bijeljina, Doboj, Zvornik 20; Trebinje 24; Mostar 25; Neum 26;

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

U većem dijelu naše zemlje danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim, jugozapadnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni…

Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 °C.

U Sarajevu se prognozira sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 33 °C.

Čitaj još:   Svjetsko prvenstvo za rukometaše: ,,Lavovi“ nadigrani od Poljske, ugašena nada u kvalifikacije za OI... (foto, video)

Zbog visokih temepratura zraka, u rasponu od 32 do 37 °C, za regije Mostar, Sarajevo, Tuzla, Foča, Trebinje i Višegrad na snazi je žuti meteoalarm

– Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe – preporuka je Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Kad je u pitanju biometeorološka prognoza, uz više svježine, ugodnije će biti tokom noći i u jutarnjim satima.

U nastavku dana, sa brzim porastom temperatura i izraženijim osjetom sparine, kod osjetljivih osoba moguće su pojačane tegobe, ponajviše u vidu iscrpljenosti, glavobolje i promjene raspoloženja.

nedjelja 23.07.2023. godine
Uz više svježine, ugodnije će biti tokom noći i u jutarnjim satima. U nastavku dana, sa brzim porastom temperatura i izraženijim osjetom sparine, kod osjetljivih osoba moguće su pojačane tegobe, ponajviše u vidu iscrpljenosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi povremeno reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca.

Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi povremeno reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca.

Čitaj još:   POČEO, FAHRO RADONČIĆ, DA SE TJEŠI: “Bit će mi olakšanje da ne budem u Predsjedništvu, NAPRAVIĆU TORANJ”

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more