IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policijski sat od 4 dana u 15 provincija diljem Turske… (foto)

Policijski sat stupio je na snagu u glavnom gradu Ankari, kao i Balikesiru, Bursi, Eskisehiru, Gaziantepu, Istanbulu, Izmiru, Kayseriju, Kocaeliju, Konyi, Manisi, Sakaryi, Samsunu, Vanu i Zonguldaku…

ANKARA: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, subota… 15.05.2020… 09: 35… Policijski sat od 4 dana u 15 provincija diljem Turske… (foto)

Turska je uvela četverodnevni policijski sat u 15 pokrajina, počeo je od petka u ponoć, u nastojanju da zaustavi širenje novog koronavirusa, od čijih je posljedica dosad u toj zemlji preminulo 4.055 osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policijski sat stupiće na snagu u glavnom gradu Ankari, kao i Balikesiru, Bursi, Eskisehiru, Gaziantepu, Istanbulu, Izmiru, Kayseriju, Kocaeliju, Konyi, Manisi, Sakaryi, Samsunu, Vanu i Zonguldaku.

Prvi policijski sat u cilju sprečavanja širenja koronavirusa bio je proglašen 11. i 12. aprila, a uslijedili su novi proteklih sedmica.

U Turskoj je do petka potvrđeno je 4.055 smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusom, dok se 106.133 ljudi oporavilo od bolesti COVID-19. Dosad je potvrđeno 146.457 slučajeva zaraze koronavirusom.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“.

Čitaj još:   JANUŠ Bugajski (analitičar) upozorio: Trampov povratak podstakao bi Beograd da nastavi svoju regionalnu hegemoniju... (foto)

Također, WHO je uz Evropu epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 306.000 ljudi, a potvrđeno je preko 4.515.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Dosad se oporavilo više od 1.620.000 ljudi...

izvor ibalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more