IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar je naša druga kuća: Majke Srebrenice uputile zahvalnost Biševcu… (foto)

Zahvalne smo što je na njegovu inicijativu u centru Novog Pazara izgrađeno spomen obeležje i otvoren plato Hatidže Mehmedović, navodi se u pismu zahvalnosti Udruženja “Majke Srebrenice” i “Žene Srebrenice”…

SREBRENICA: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, subota…13. 06. 2020… 18. 41… Novi Pazar je naša druga kuća: Majke Srebrenice uputile zahvalnost Biševcu… (foto)

Udruženja“Majke Srebrenice” i “Žene Srebrenice” donela su svoju odluku o uručivanju zahvalnice gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu, zbog, kako je navedeno, pružanja nesebične pomoći majkama Srebrenice…

U pismu zahvalnosti uputila su dva udruženja da je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac postao veliki prijatelj majki Srebrenice, a da je to pokazao više puta proteklih godina, kada je, kako se navodi, tiho i dostojanstveno u više navrata pružena nesebična podrška majkama Srebrenice.

“Mi, članice udruženja “Srebreničke majke“ i “Žene Srebrenice“, donele smo odluku da uputimo posebnu zahvalnost Nihatu Biševcu gradonačelniku Novog Pazara. Zahvalne smo što je na njegovu inicijativu u centru Novog Pazara izgrađeno spomen obeležje i otvoren plato Hatidže Mehmedović…

Novi Pazar je naša druga kuća i to je u više navrata pokazao Nihat Biševac, sadašnji gradonačelnik Novog Pazara. U proteklom periodu tiho i dostojanstveno u više navrata pružena je nesebična podrška majkama Srebrenice.

Majke Srebrenice, majčinski zahvaljujemo Gradu Novom Pazaru i Nihatu Biševcu na svemu što čini da Srebrenica ne bude zaboravljena. Upućujemo još jednom zahvalnost i pružamo podršku gradonačelniku Nihatu Biševcu”, stoji u pismu zahvalnosti koje su gradonačelniku Novog Pazara, Nihatu Biševcu, uputila udruženja “Majke Srebrenice” i “Žene srebrenice”.

Čitaj još:   DRITAN: Enormno porasla podrška građana članstva u NATO... (foto i video)

Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac je ranije, tokom boravka članica Udruženja “Majke Srebrenice” i udruženja koje okuplja žene tog grada rekao u svojoj borbi nisu same, da je pored njihovih familija i prijatelja i grad Novi Pazar sa svojim građanima uz njih.

“Želeli, imenujući plato u Novom Pazaru po rahmetli Hatidži Mehmedović da odamo počast majki heroju, ženi borcu za istinu i pravdu. Ovo je prizn-anje za toleranciju. Grad Novi Pazar je tim gestom želeo da se nikada ne zaborave žene kao što je rahmetli Hatidža, se ne zaborave žrtve Srebrenice i sve druge nevine žrtve koje su stradale tokom rata, te da se rat nikada i nikome ne ponovi”, rekao je gradonačelnik Biševac tokom boravka članica udruženja građana građana “Majke Srebrenice” i “Žene srebrenice” u Novom Pazaru.

U Novom Pazaru tokom protekle godine boravile članice Udruženja “Majke Srebrenice” i udruženja okuplja žene Zvornika. One su tokom poseta najvećem gradu regije Sandžak obišle znamenitosti i kulturno-historijske spomenike u starom delu Novog Pazara. Članice dva udruženja obišle su tada i Plato Hatidže Mehmedović koji se nalazi u centru tog grada gde su položile cveće i proučile dovu za rahmet duši dugogodišnjoj predsednici Udruženja “Majke Srebrenice”.

Plato nazvan po rahmetli Hatidži Mehmedović otvoren je u Novom Pazaru u oktobru 2018. godine. Plato koji od tada nekoliko puta proširen i dodatno uređen postao je jedno od nezaobilaznih lokacija koje posećuju gosti Novog Pazara, posebno oni iz Bosne i Hervegovine…

Čitaj još:   TUGA IZNAD SREBRENICE: NA BOLJI SVIJET PRESELILA SREBRENIČKA MAJKA KADA RAMIĆ

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more