IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Otvorena birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj…(foto + video)

Na izbore pravo ima izaći 3,86 milijuna birača za koje će u Hrvatskoj ali i 42 države u inozemstvu, s tim da se u nekim državama glasalo jučer, ali će biti otvoreno ukupno 6.999 biračkih mjesta…

ZAGREB: Hrvatska, Ekonomije, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 05.07…2020… 09: 30..Otvorena birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj(foto + video)

Od 7 sati do 19 sati navečer bit će otvoreno gotovo 7.000 biračkih mjesta za 3,86 milijuna hrvatskih državljana koji će izabrati zastupnike za 10. je saziv Hrvatskog sabora,javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net iz Zagreba

Na svim biračkim mjestima u Hrvatskoj na snazi su posebne epidemiološke mjere, tako da su birači uz maske i dezinfekciju ruku, dužni ponijeti vlastitu kemijsku olovku te se pridržavati minimalnog razmaka.

Na izbore pravo ima izaći 3,86 milijuna birača za koje će u Hrvatskoj i 42 države u inozemstvu, s tim da se u nekim državama glasalo jučer, biti otvoreno ukupno 6.999 biračkih mjesta.

Čitaj još:   Pad vojnog helikoptera u Jadranu, poginuo pilot, za drugim se traga... (foto)

U Sabor se bira ukupno 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri biraju birači bez prebivališta u Hrvatskoj, a osam zastupnika pripadnici nacionalnih manjina.

I zaraženi koronavirusom mogu glasovati uz pomoć osobe od povjerenja koja će ispuniti glasački listić.

Biračko pravo želi iskoristiti 476 od oko 5.000 osoba u samoizolaciji…

izvor iBalkan.net / agencije aa

UŽAS, HRVATSKA: Korona virus kosi i mlade, najviše oboljelih od 30 do 50 godina … (foto)

Većina oboljelih u Hrvatskoj su povratnici iz inostranstva... ZAGREB: Hrvatska, Read more