IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šta znači biti na Respiratoru: Pojašnjenje poslije kog ćete odmah staviti masku na lice … (foto)

Priključivanje na respirator daje pacijentu dodatno vrijeme da se izbori sa infekcijom…

ISTANBUL: Regija, recepti, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22.07.2020… 23: 12… Šta znači biti na Respiratoru: Pojašnjenje poslije kog ćete odmah staviti svi masku na lice … (foto)

Za pacijente sa najtežim oblicima bolesti Kovid- 19, priključivanje na odmah respirator znači šansu da prežive.

Priključivanje na respirator daje pacijentu dodatno vrijeme da izbori se sa infekcijom i oporavi se. Respirator u pluća ubacuje miješavinu od vazduha i kiseonika, a za svakog pacijenta se posebno izračunava sve koliko mu je kiseonika potrebno.

Jedna objava na Fejsbuku otvorila je oči mnogima, kada su vidjeli kako se to respirator zaista funkcioniše, o čemu se i ranije mnogo govorilo.

“Za početak, nije to maska ​​s kiseonikom stavljena preko usta, dok i pacijent udobno leži i čita novine. Ventilacija za Covid-19 je bolna intubacija koja ide niz grlo i ostaje tamo dok ne preživite ili umrete. Sprovodi se pod direktno anestezijom 2 do 3 nedelje bez pomijeranja, ponekad naopačke, cijevi su i umjetnute od usta pa sve do traheje i omogućava vam disanje u ritmu same plućne mašine..

Čitaj još:   SARAJEVO, STRAVA: Poginuo mladi motociklista u sudaru sa BMW- om i Mercedesom...

Pacijent ne može razgovarati, jede, zbog bola koji se osećaju zbog toga, ali i medicinski stručnjaci im moraju davati sedative i lijekove protiv bolova sve kako bi osigurala tolerancija u cijevima onoliko vremena koliko je potrebno ”, navodi se u objavi i dodaje:

“Kao da ste u vještačkoj komi. Nakon 20 dana od ovog lječenja, mladi pacijent može izgubiti 40% mišićne mase i dobiti traumu usta ili pa čak i glasnih žica, kao i moguće plućne ili srčane komplikacije. Iz toga se i istog razloga stari ili ionako slabi ljudi ne mogu izdržati liječenje i oniumiru.”

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more