IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRAČUN KOJI NIJE VIĐEN U POLICIJSKIM REDOVIMA: Čak 17 uhapšenih policajaca, počinili više od 100 krivičnih dijela… (foto)

U policijskoj akciji “DAR 1”koja provedena je na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i u Istočnom Sarajevu, uhapšeno 17 policijskih službenika, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Kako nam je rečeno, riječ je o najvećem obračunu u policijskim redovima u poslijeratnom periodu BiH.

“Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBiH (Zloupotreba položaja ili ovlasti)”, naveli su iz Tužilaštva, piše Klik.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko- dobojskog je u kantonu, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Slobode lišeno 17 policijskih službenika nad njima provodi kriminalistička obrada.

Čitaj još:   Policija, poslije potrage uhapsila državljanina Crne Gore, usmrtio bivšu djevojku... (foto i video)

Kako smo ranije objavili, oni se terete za krivična djela u vezi s korupcijom, odnosno primanjem raznih oblika koristi i dara za činjenje protuusluga i sticanje protupravne imovinske koristi te zloupotrebu položaja.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS duži vremenski period je radilo na istrazi u ovom slučaju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo akciju je provela pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

izvor: SB / Faktor

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more