IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUHA U CRNOJ GORI, DRITAN NE POPUŠTA NI MILIMETRA… Mandić i Knežević u panici nakon sastanka, piši propalo…

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović razgovarao je jučer s liderima Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem o formiranju nove vlade, javljaju podgoričke “Vijesti”.

Medijı crnogorski, navode da su oni pokušali da premoste različita viđenja kako treba da izgleda prva vlada koju ne sastavlja DPS-ov mandatar.

Abazović je ostao na svojim pozicijama čvrste podrške mandataru Zdravku Krivokapiću i ideji da nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, čiji je konstituent i DF, formira vladu po principima koji su do sada figurirali u javnosti, vodeći računa o interesima Crne Gore.

Istovremeno, funkcioneri DF-a su izrazili velike sumnje u sposobnosti Krivokapića i njegovog tima da formiraju spisak ministara nove vlade, kao i želju da oni kadriraju.

Ovo je, prema tvrdnjama izvora CdM-a, bio prvi pokušaj da se premoste razlike i da se smire strasti nakon poruka Abazovića da setor bezbjednosti ne može da pripadne “neozbiljnim” ljudima i poruka DF-a Abazoviću nakon što je URA saopštila da neće podržati ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Čitaj još:   Reis, Sead Nasufović: POKRENUĆU Referendum o jedinstvenoj Islamskoj zajednici...

Izvor CdM-a tvrdi da su lideri DF-a tražili da Abazović podrži ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti kao, da oko toga ne može biti sporenja, jer je “to volja naroda koji ih je glasao koju ne smiju prekrajati”.

Narednih dana će se nastaviti pregovori, a funkcioneri DF-a će razgovarati i s Demokratama.

izvor: agencije

PREMIJER CRNE GORE OŠTRO OSUDIO REHABILITACIJU ČETNIKA: Parastos ratnom zločincu Mihailoviću bruka i blam

Premijer Crne Gore Duško Marković najavio je danas promjenu zakona Read more

Čitaj još:   Zašto je odluka o hapšenju PUTINA toliko pogodila VUČIĆA: Umalo se srušio i da li će uslijedi sankcije Rusiji iz BEOGRADA? (foto, video)
DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more