IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nakon teške bolesti: Umro Krunoslav Kićo Slabinac- generacije su odrastale uz njegove hitove… (foto i video)

KIĆO je proteklih mjeseci još nekoliko puta operiran, mada su njegovi bliži nadali da će sve krenuti nabolje, ljekari su ih u više navrata spremali a i za ono najgore…

ZAGREB: Region, Putovanje, vijesti, petak, 13. 11. 2020… 09: 58…Nakon teške bolesti: Umro Krunoslav Kićo Slabinac- generacije su odrastale uz njegove hitove… (foto i video)

Umro je Krunoslav Kićo Slabinac (76). Muzičar je umro jutros u 6.50 sati a u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca.

Kićo je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile. Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao jer je rana na prsnom košu nije zarastala kako treba, javlja Jutarnji list….

Slavonski muzičar proteklih mjeseci još je nekoliko puta bio operiran, ali da premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, liječnici su ih u više navrata spremali i za ono najgore.

Iza Kiće su ostali njegovi neutješni sinovi Pavao (41) i Ivan (39), prijatelji i brojni obožavatelji.

Slabinac se rodio 28. marta 1944. godine u Osijeku. Svoje početke je prema probijanju na muzičku scenu temelji i na ponekim glumačkim pokušajima, no muzika je bila njegovo najveće zadovoljstvo.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: DRITAN Završio u kafani sa Miletom na Jahotini... (foto, video) 

Kićo je u muzičke vode ušao izvodeći rock pjesme poznatih pjevača. Počeo je s rock sastavom Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki da bi se duže vrijeme zadržao u bendu Dinamite s kojim nije samo izvodio rock.

Nakon njegove odluke da se posveti solo karijeri, u Dinamite ga zamjenjuje Dado Topić. Kad je krenuo u solo vode pokušao je svoju karijeru graditi išao je dalje sa zabavno izvodeći pjesme Elvisa Presleya i Toma Jonesa kad je i on pobijedio na par natjecanja, nakon čega počinje pjevati pjesme koje su i danas rado slušane kao što su ”Zbog jedne divne crne žene”, ”Plavuša”, ”Pokloni mi jedan dan” itd.

Postaje jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije. No, kako je imao želje i ambicije da napreduje i izvan granica ovih prostora, tad pokušao je probiti se na američko tržište…

U Americi boravi neko vrijeme nakon čega se vraća u svoju domovinu i tada zapravo kreće s narodnom glazbom i tamburicama kao glavnim glazbenim instrumentom u svojim pjesmama…

Čitaj još:   ANKARA Turska udvostručila tarife SAD...

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more