IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPŠTINSKA MAFIJA: Pred Višim javnim tužilaštvom osumnjičeni za korupciju iz Prijepolja i Novog Pazara, 18 ih priznalo krivicu svi na slobodi, osim dvojice… (foto)

Od 28 uhapšenih, osumnjičeni za korupciju u opštinama Prijepolje, Arilje i gradu Novom Pazaru, njih 18 već je priznalo krivicu i zaključilo sporazume sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije…

KRALJEVO: Region Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19.11. 2020 … 00: 38… OPŠTINSKA MAFIJA: Pred Višim javnim tužilaštvom osumnjičeni za korupciju iz Prijepolja i Novog Pazara, 18 priznalo krivicu svi na slobodi, osim dvojice… (foto)

Osumnjičeni, koji nisu priznali krivicu, mahom će se braniti s slobode, dok je pritvor određen za bivšeg predsjednika opštine Prijepolje D. Z. i člana Komisije za dodelu budzetskih sredstava u sportu a koji je M. M. iz Prijepolja.

D. Z. se tereti za krivična djela zloupotrebu službenog položaja i trgovina uticajem, a M. M. samo za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, navodi se u informaciji kraljevačkog tužilaštva dostavljenoj Tanjugu.

Što se tiče ostalih uhapšenih, u tužilaštvu ukazuju da je nakon ispitivanja svjedoka i saslušanja osumnjičenih, njima ukinuto zadržavanje, imajući u vidu da više nisu postojali zakonski osnovi za pritvor.

Tužilaštvo nije navelo kazne na koje su pristali okrivljeni koji su priznali krivicu, ali u svakom slučaju sporazume koje su zaključili sa tužilaštvom treba da potvrdi sud i izrekne im presude.

Pod istragom ovog tužilaštva ostaje direktor Predškolske ustanove “Miša Cvijović” I.K. zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i ona će se braniti sa slobode.

Čitaj još:   DANAS SUNCE: Oblaci i kiša vraćaju se naredne sedmice... (foto)

Svi članovi Komisije za dodelu budžetskih sredstava u sportu iz Prijepolja B. N, B. D, D. C, M. N. i N. B, zaključili su sporazum o priznanju krivičnog djela nesavjestan rad u službi sa tužilaštvom u Kraljevu.

Protiv N. S. iz Prijepolja, takođe člana pomenute Komisije i direktora Turističke organizacije podnijeta je krivična prijava (nije hapšen) zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a njegovo saslušanje biće naknadno zakazano, navodi tužilaštvo.

Tužilaštvo je takođe ukazalo na osumnjičene koji će se braniti sa slobode i nisu priznali krivicu.

To su: zaposleni u Gradskoj upravi Grada Novog Pazara D. M. koji se tereti za četiri krivična dela trgovina uticajem, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara E. Š, osumnjičen za dva krivična djela trgovina uticajem, kao i direktor JP “Zavod za urbanizam” Novi Pazar S. Lj. osumnjičen za dva krivična djela zloupotreba službenog položaja.

Takođe, osumnjičeni su i Pazarci A. S, I. A. i V. E. zbog krivičnog djela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, a za isto djelo se tereti i P. N. iz Subotice. K. I. iz Novog Sada priznao je krivicu i zaključio sporazum sa tužilaštvom zbog krivičnog djela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Direktor JKP ,”Gradska čistoca” Novi Pazar O. E. zaključio je sporazum sa tužilaštvom o priznanju zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Izvor: Tanjug

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 21. jun 2021. godine
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more