IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS SUNCE: Oblaci i kiša vraćaju se naredne sedmice… (foto)

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 25.10.2021… 11: 46… DANAS SUNCE: Oblaci i kiša vraćaju se naredne sedmice… (foto)

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost...

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 °C.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena Celzijusa. U Bugojnu, Grudama i Livnu zabilježena su dva stepena, Banjaluci, Bijeljini, Ivan-sedlu i Prijedoru tri, Bihaću, Sanskom Mostu, Sokocu i Srebrenici četiri, Doboju, Gradačcu i Sarajevu šest, Zenici sedam, Trebinju 11, Mostaru 12 i Neumu 13.

U Sarajevu jutro umjereno i sve do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 13 °C.

Prvog dana nardne sedmice meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 20 °C.

Čitaj još:   VICEVI DANA ZA PETAK Plavuše i prvi seks u životu...

U utorak će biti pretežno oblačno. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake tokom dana. Kiša se očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 20 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more