IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARIZ OPET GORI: Policija i demonstranati u klinču… (foto i video)

Tenzije su porasle u Parizu gdje su demonstranti raznim predmetima gađali pripadnike policije, razbijali izloge, te zapalili nekoliko automobila…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 05.12.2020…22: 59… PARIZ OPET GORI: Policija i demonstranati u klinču… (foto i video)

Hiljade ljudi, uključujući članove antivladinog pokreta “Žuti prsluci”, danas su protestovalo širom Francuske zbog odredbe zakona koja predviđa prvo i krivičnu odgovornost za osobe koje snimaju policajce. Tenzije su porasle u Parizu gdje su demonstranti raznim predmetima gađali pripadnike policije, razbijali izloge, te zapalili nekoliko automobila. Policija je odgovorila prvo i vodenim topovima i suzavcem, a do sada je širom zemlje privedeno više od 60 osoba.

Desetine demonstranata sukobilo se sa policijom u francuskoj prestonici u novim demonstracijama protiv kontroverznog Zakona o bezbjednosti, sve je prenio BBC…

U ostatku Francuske organizovano oko 90 demonstracija, od kojih je većina prošla bez većih incidenata…

Demonstracije su prekinute kada su anarhisti “Crnog bloka”, inače su ljudi ubačenih da upropaste proteste, postavili barikade na dijelu iste maršute u istočnom Parizu.

Obučeni u crno i pokrivenih lica, članovi ekstremno levičarske grupe počeli da bacaju kamenje i molotovljeve koktele na pripadnike policije, preneo je i Rojters…

Čitaj još:   Je li i to moguće? Noćas je netko ukrao tramvaj iz garaže i provozao se Zagrebom... (foto, video)

Demonstranti, neki koji su bacali dimne bombe i petarde, uzvikivali su prvo parole poput: “Svi mrze policiju”.

Prozori supermarketa i banaka razbijeni su, navodi agencija AFP, a policija je na nasilje odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Policija je saopštila da je do sukoba došlo kada se oko i 500 pripadnika “Crnog bloka” priključilo ostalim demonstrantima, praveći nerede na ulicama prestonice.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da su i to do sada privedene 64 osobe širom zemlje, dok je osam pripadnika policije danas i povređeno.

Protesti su u početku bili mirni, a demonstranti su šetali i na ulicama Pariza nosceći transparente “Francuska – zemlja policijskih prava”, “Povucite zakon o bezbjednosti” i “Makron, dosta je”...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more