IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAJNA SKROVIŠTA VELJE NEVOLJE: MUČIO JE I SPALJIVAO LJUDE?! (foto)

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, imao je skrovišta, tajne lokacije, kuće i baze za mučenje i izvršenje drugih krivičnih djela na više mjesta i u Beogradu, ali i po Srbiji…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 07.02.2021…14.26… TAJNA SKROVIŠTA VELJE NEVOLJE: MUČIO JE I SPALJIVAO LJUDE?! (foto)

Po ugledu na Šilerovu sazidao je utvđenje i da je IZLIVENO U BETONU SA NEPROBOJNIM STAKLIMA!

Belivuk, koji je uhapšen u velikoj akciji policije Bezbjednosno- informativne agencije, uhapšen je na Rudniku, najverovatnije na putu do jedne od tajnih vikendica kako bi spalio kola i uništio druge tragove koji ga mogu povezati s kriminalnim djelima.

Belivuk je samo u Beogradu imao nekoliko svojih “baza” u kojima je provodio najviše vremena- stan u kom je živio sa trudnom, i to istom svojom nevjenčanom suprugom, a u kom je tokom pretresa pronađeno 60.000 eura, vilu koju je po ugledu na Šilerovu gradio na Zvezdari, kao i restoran i prostorije na stadionu FK Partizan,gdje je provodio mnogo vremena sa članovima njegove kriminalne organizacije koja se krila, prvo iza navijačke grupe “Janjičari”, a potom iza grupe “Principi”.

Tajna skrovišta Velje Nevolje

Upravo tamo je policija, odmah nakon hapšenja Velje i sa još 18 članova njegove grupe, započela pretres. Kako saznaje Blic, u prostorijama u istoj Humskoj koje su bile date pripadnicima ove grupe na korišćenje, policija je pronašla narkotike, oružje, kao i materijalne i biološke tragove, bitne za dalju istragu. Upravo je tamo, u četvrtak rano ujutru, policija zatekla 15 pripadnika Veljine grupe.

Policija je u jednom trenutku na stadion, sa lisicama na rukama, prvo je dovela i Belivuka, sprovodila ga prostorijama i od njega tražila da im pokaže štekove...

Velja Nevolja je u Beogradu, u Čačanskoj ulici na Zvezdari započeo zidanje svog utvrđenja. Po ugledu na opaki zemunski klan i njihovu tvrđavu isto u Šilerovoj, Belivuk je sebi digao vilu opasanu betonskom ogradom, a sve su i pokrivenu kamerama… Nekoliko spratova izlivenih u betonu zastakljeni su neprobojnim staklima, dok se odmah pored nalazi kuća njegove “desne ruke”, takođe uhapšenog, Marka Miljkovića Mareta.

Veljko Belivuk – Velja Nevolja

Kako je “Blic” saznao, policija je u Veljinoj vikendici u Vrčinu i to kod Beograda pronašla brojne tragove krvi, kao i tragove sredstva za samu dezinfekciju! U ovoj vikendici pronađeni su i tragovi spaljivanja na tlu, pa se sumnja da su upravo u njoj izvršeni najmonstruozniji zločini.

Pripadnici Žandarmerije juče su otkrili još jednu štek kuću ali i za koju se vjeruje da ju je koristila grupa Velje Nevolje. Tokom čitavog dana, Žandarmi sa dugim cijevima su obezbjeđivali ovaj dio beogradskog naselja, a prolaz je bio zabranjen svima.

Šokirane komšije nisu znale da kažu reporterima “Blica” ko koristi tu kući, a ostalo je nejasno da li su u kući pronađeni tragovi.

Velja je poslednjih mjeseci, otkako je u medijima počelo da se pominje da on i njegova grupa stoje iza brojnih nestanaka u Beogradu, svoje utočište prvo iz Beograda prebacio u Pančevo.

Čitaj još:   UPRKOS DODIKA I PRITISKU OKO NJEGA: Željko Komšić se obraća Generalnoj skupštini UN- a... (foto i video)

Tačnije, bazu je imao nadomak Pančeva- u selu Banatski Brestovac. U kući u ovom selu, prema nezvaničnim informacijama, obavljana mučenja potom i batinanja žrtvi ove grupe. Mnogi su upravo o ovoj kući pričali kao o istom “Veljinom zatvoru” u koji je smještao one koji mu se zamjere… Ova kuća ima i improvizovanu streljanu gdje su pripadnici njegove grupe danima vježbali rukovanje vatrenim oružjem.

Velja se u Pančevu osjećao toliko slobodno da je mjesecima reketirao potom i maltretirao koga kod je poželio. Otimao je kola, stanove i lokale – sve što bi mu privuklo pažnju reketiranjem ili nasiljem je preuzimao. Policiji ga niko, iz straha, nije prijavljivao.

Veljko Belivuk – Velja Nevolja

Kako su ispričali za “Blic” stanovnici ovog grada, prestali su da ulaze lokale u kojima bi videli da on sjedi… Belivuku ni to nije dosta, pa je prije nekoliko mjeseci postao i jedan od čelnika lokalnog FK Dinamo. Kako se priča, i to je uradio nasilnim putem.

Koliko nije prezao ni od čega pokazuje i njegovo ponašanje nedeljama prije nego što je uhapšen. Belivuk je sredinom prošlog mjeseca je sa Miljkovićem avionom otišao u Crnu Goru na tajni sastanak sa vođama “kavačkog klana” sa kojima inače usko sarađuje.

Da je Belivuk u Crnoj Gori javnosti vijerovatno ne bi bilo poznato da je i crnogorska policija nije privela Belivuka, Miljkovića i drugog čovjeka i to iz “kavačkog klana” Radoja Zvicera, na informativni razgovor.

Oni su saslušani, a potom pušteni da idu svojim putem i u Zvicerovim blindiranim kolima i u pratnji ozbiljnog obezbjeđenja. Međutim, da je ugrožen Velja Nevolja je shvatio kada je krenuo ka aerodromu u Tivtu kako bi se vratio u Beograd i tada je crnogorska policija spreijčila istu njegovu likvidaciju koju je naručio vrš suparničkog, “škaljarskog klana”. Belivuk se vratio u Srbiju, priveden već na samom aerodromu i nakon saslušanja pušten… Par dana kasnije uhapšen je i to u velikoj policijskoj akciji.

Policija je akciju odradila simultano na više lokacija, pa su tako u trenutku hapšenja već upali u njegove tajne vikendice u okolini Loznice, a i Gornjeg Milanovca i Kuršumlije. Prema nezvaničnim informacijama u njima su isto pronađeni brojni tragovi- droga, oružje i materijalni dokazi. U vikendicama su pronađena i tri sefa. Šta se u njima nalazi, za sada nije poznato.

S obrzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres. Koje su ostale, u kojima su se pripadnici ove kriminalne grupe koja je osumnjičena za najteža krivična djela- ubistva, otmice, mučenja, za sada nije poznato, ali je saopšteno da policija na svim lokacijama pronalazi a iste brojne biološke i materijalne tragove.

Čitaj još:   PRVI PLAĆENI UBICA U SRBIJI: Naređenja iz Kejptauna… (četvrti nastavak)

Velja Nevolja osumnjičen je za učestvovanje u dva ubistva- navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa “Pink Pantera” Milana Ljepoja. I Radojević i Lepoja su bez traga nestali u Beogradu krajem prošle godine i policija sumnja da su brutalno ubijeni.

Veljina utvrđenja:

Zvezdara: Po ugledu na zemunski klan i njihovu tvrđavu isto i u Šilerovoj, Belivuk je na Zvezdari zidao svoje utvrđenje. Nekoliko spratova izlivenih u betonu zastakljeni su neprobojnim staklima. Pored se nalazi kuća Veljine desne ruke Marka Miljkovića…

Stadion Partizana: Velja Nevolja je preuzeo restoran na stadionu, u kojem je u četvrtak ujutru policija zatekla i privela 15 osoba.Takođe je kontrolisao jedan “bunker” na stadionu i još nekoliko prostorija…

Ritopek: Pripadnici Žandarmerije tokom cijelog jučerašnjeg dana se u tom obezbjeđivali su kuću u Ritopeku…

Pančevo: Utočište Velje nevolje tokom poslednjih šest m.eseci. Postao je i kao jedan od čelnika lokalnog FK Dinamo…

Banatski Brestovac: Kuća sa improvizanom streljanom, gd.e su pripadnici Veljine grupe vežbali rukovanje vatrenim oružjem…

Loznica: Otkrivene štek- vikendice između, ali i sefovi Velje Nevolje koji još nisu otvoreni.

Gornji Milanovac: štek- vikendice..

Kuršumlija: štek-.vikendice…

Crna Gora: Slobodno se kretao u pratnji ekipe i obezb.eđenja kavačkog klana. Belivuk i Miljković prije dvije nedelje išli na sastanak sa vođama kavčana Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom…

Izvor Blic.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more