IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLAZAK LEGENDE: CRNOGORCI SE OPROSTILI OD KRANJČARA, Cico, hvala ti! (foto i video)

Zlatko Cico Kranjčar, legendarni hrvatski fudbaler i trener, preminuo je u 65. godini, oglasio se Fudbalski svaez Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, ponedeljak, 01.03.2021…12.59… ODLAZAK LEGENDE: CRNOGORCI SE OPROSTILI OD KRANJČARA, Cico, hvala ti! (foto i video)

Mirko Vučinić, proslavljeni crnogorski fudbaler, oprostio se od Zlatka Kranjčara.

“Posljednji pozdrav dragom drugu i prijatelju”, napisao je Vučinić na društvenim mrežama.

Vučinić je bio Kranjčarev ljubimac u reprezentaciji Crne Gore, a ostaće upamćene njegove riječi:

“Vučinić i Prosinečki su najbolji fudbaleri koje sam vodio”.

Kod Kranjčara, Vučinić je eksplodirao u prvoj polovini kvalifikacija za EURO 2012, postigao golove u pobjedama nad Velsom i Švajcarskom.

“Meni je bitno da napravimo odbrambenu postavku, u napadu imamo Mirka”, pričao je tada Kranjčar, koji nije prežalio što Vučinić nije bio u timu za meč sa Engleskom na Vembliju.

““Vučinić je u postavci odbrane, sa Ferdinandom i Leskotom, mogao puno da uradi i mislim da je čak mogao da dovede Engleze u mat poziciju”, kazao je Kranjčar nakon tog meča.

Čitaj još:   SARAJEVO: Zaraženi diplomata, pobjegao policiji, iskoristio gužvu i semafor... (foto)

Fudbalski savez Crne Gore izrazio je saučešće porodici, Nogometnom savezu Hrvatske, Fudbalskom klubu Dinamo Zagreb, navijačima ali i cijelokupnoj hrvatskoj fudbalskoj javnosti, zbog smrti Zlatka Cica Kranjčara.

– Kao igrač Zlatko Cico Kranjčar ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom i jugoslovenskom fudbalu, dok je baveći se trenerskim pozivom dao ogroman doprinos u ostvarenju zapaženih rezultata sa klubovima koje je predvodio i reprezentacijama Hrvatske i Crne Gore.

Kranjčar je na klupi državnog tima Crne Gore nasledio Zorana Filipovića i od marta 2010. do septembra 2011. godine predvodio je reprezentaciju na 13 utakmica.

Oni su pod njegovim vođstvom upisali šest pobeda, četiri poraza i tri remija. Tada su zauzimali  16. mjesto na FIFA rang listi! To je bila najbolja  pozicija reprezentacije Crne Gore u istoriji.

Cico, večna ti slava i hvala! – navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Crne Gore...

izvor ibalkan.net

Čitaj još:   DAMIR Šehović poziva na protest: Sačuvajmo dostojanstvo države i civilizacijske vrijednosti na kojima počiva... (foto)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more