IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine… (foto)

U Crnu Goru stigao je kontingent od 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm, saopšteno je medijima…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, srijeda, 03.03.2021…15.39… PODGORICA: Stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine… (foto)

Vakcine su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin…

U Crnu Goru je stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm, koje su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin, saopštila je Vlada Crne Gore.

“Vrijedna donacija NR Kine Crnoj Gori još jedan je dokaz izuzetno dobre saradnje i tradicionalnog prijateljstva dviju zemalja i naroda”, saopšteno je iz Vlade.

Prema navodima saopštenja, “upućujući veliku zahvalnost narodu Kine i zadovoljstvo što su danas kineske vakcine Sinofarm iz donacie NR Kine stigle u Crnu Goru, ministarka zdravlja izrazila je očekivanje i nadu da će ovakvih susreta u budućnosti biti još i pozvala sve građane da se odazovu vakcinaciji”.

„Vjerujem da će broj vakcinisanih biti onakav kakav očekujemo. Koristim još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme djelovanja”, rekla je ministarka Borovinić-Bojović i još jednom zamolila gradjane da poštuju epidemiološke mjere.

Čitaj još:   Crnogorska vlada pred padom, izbili protesti, premijer očajan- "Stvara se ultrasrpski blok" (foto i video)

Ona je još jednom iskazala veliku zahvalnost zbog dolaska kineskih vakcina u našu državu, navodeći da je to “još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između naše dvije države”.

Prethodno je u Crnu Goru stiglo 2.000 vakcina Sputnjik, kao donacija Srbije, i još 5.000 doza istog tipa vakcine od Rusije.

izvor agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ŠOK SLUČAJ U GARAŽI ŠOPING CENTRA: Majka ostavila dijete zaključano u autu– "Viče da je žedna, čekamo u nevjerici šta će se desiti dalje…“ (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more