IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Braća Nezir i Nedžad Šuntić, sazidali džamiju i otvorili je uoči mubarek noći Lejletul-Miradž… (foto)

Džamiju su nanijetili za dušu svojih rahmetli roditelja, a nazvali je po mahali u kojoj je izgrađena– Esnafska džamija…

NOVI PAZAR: Sandžaka, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021…07: 39… NOVI PAZAR: Braća Nezir i Nedžad Šuntić, sazidali džamiju i otvorili je uoči mubarek noći Lejletul-Miradž… (foto)

Braća Nezir i Nedžad Šuntić iz Novog Pazara sagradili su džamiju na svom posjedu i otvorili je večeras, uoči mubarek noći Lejletul-Miradž. Džamiju su nanijetili za dušu svojih rahmetli roditelja, a nazvali je po mahali u kojoj je izgrađena– Esnafska džamija…

Esnaf znači zanatlija, a upravo je ova mahala bila naseljena prvim zanatlijama u Novom Pazaru.

Braća Šuntić su kroz naziv nove džamije, koja je zablistala u ovom dijelu grada, željeli da podsjete na ovu važnu činjenicu po kojoj je i cijeli Novi Pazar postao poznat– po vrijednim i stručnim esnafima.

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS- Opet Marić i Šešelj: Zlo koje priča viceve za pauze između dva klanja... (foto)

Braća Šuntić, kao i svi ostali koji su učestvovali u izgradnji ove džamije, pokazali su lijep primjer dobrog djela u ime Stvoritelja, a za dobrobit zajednice.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, u čijem sastavu će biti novoizgrađena džamija, mubareklisao je otvaranje uz molbu Gospodaru da u njoj nađe smiraj svaka duša i bude centar najljepših okupljanja…

izvor agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more