IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENAN Strujić- Harbić: Bolna je činjenica da se nasilje u Al- Qudsu dešava baš u ramazanu… (foto i video)

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje posljednja dešavanja u Al- Qudsu (Jerusalemu) i nasilje izraelske policije nad Palestincima, saopštila je Kenana Strujić- Harbić, poslanica ove partije u Skupštini Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12.05.2021…00.24…  KENAN Strujić- Harbić: Bolna je činjenica da se nasilje u Al- Qudsu dešava baš u ramazanu… (foto i video)

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje posljednja dešavanja u Al-Qudsu (Jerusalemu) i nasilje izraelske policije nad Palestincima, saopštila je Kenana Strujić-Harbić, poslanica ove partije u Skupštini Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona je u izjavi za AA kazala da “je bolna činjenica zašto se neke stvari dešavaju baš u mjesecu ramazanu, svetom muslimanom mjesecu i u gradu koji je svetilište za muslimane, kršćane i Jevreje“.

“Bolna je i činjenica zašto međunarodna zajednica žmuri pred svim događajima koji su se ovih dana desili u Jerusalemu, na prolijevanje krvi djece i svih nevinih osoba koji su samo došli da se mole u džamiji“, kazala je Strujić-Harbić.

Čitaj još:   Rasima Ljajića prebacuju u bolnicu u Beogradu: Poznato na koje odeljenje će biti prebačen... (foto)

Na pitanje da li može doći do nekog dugoročnog rješenja, ona podsjeća da posljednjih godina “imamo na sceni sistemsko etničko čišćenje palestinskog naroda i projekat deložacije porodica iz svojih domova”.

“Iskreno se nadam da može doći do nekog pomirenja u narednom periodu, a da li je Izrael kao institucija spreman da ide u tom pravcu, mislim da ne“, kazala je poslanica Bošnjačke stranke.

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more