IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uprava policije nije odgovorila na pitanje: Zašto tajno snimaju učesnike auto- kolona? (foto i video)

Uprava policije već dva dana nije odgovorila na pitanje Portala Standard da li je tačno da tajno snimaju učesnike patriotskih protestnih skupova i auto-kolona i šta je razlog tome…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12.05.2021…12.54…  Uprava policije nije odgovorila na pitanje: Zašto tajno snimaju učesnike auto- kolona? (foto i video)

POLICIJA PRAVI BAZU PODATAKA O GRAĐANIMA KOJI SE OKUPLJAJU NA PATRIOTSKIM SKUPOVIMA…

U evidenciji fotografije, lični podaci, informacije o političkoj pripadnosti…

Standard je o navodnom snimanju učesnika protesta uputio pitanja UP prije dva dana, te danas ponovio upit. Međutim, policija se povodom tih navoda nije oglasila.

Pobjeda je danas takođe pisala o tome da policija već neko vrijeme pravi bazu podataka o učesnicima patriotskih protestnih skupova – foto i video dokumentaciju, lične podatke i sve ostale dostupne informacije o građanima.

U evidenciji fotografije, lični podaci, informacije o političkoj pripadnosti

“Svake nedjelje patriotske auto- kolone snima više policijskih kamera, a inspektori u civilu i mobilnim telefonima prave fotografije. Onda se iz video snimaka „vade“ slike učesnika i radi se identifikacija. Svaki učesnik auto- kolone koji je identifikovan unosi se u bazu podataka, sa svim informacijama koje o njemu imaju. Ko je, čime se bavi, kojim je protestima prisustvovao, koje je političke orjentacije… Protiv nekih se potom iniciraju prijave po raznim osnovima,pozivaju na informativne razgovore, a neidentifikovani, takođe, ostaju „spremljeni“ u bazi dok se i o njima ne prikupe podaci”, ispričao je jedan od nezvaničnih sagovornika, piše Pobjeda.

Kako još navode, sa stanovišta građanskih prava, policija bi morala da obavijesti građane da će skup snimati.

Čitaj još:   Vic dana Srbin iznerviran ode na nebesa da pita nešto Sv. Petra?

Podsjetimo, svake nedjelje se širom Crne Gore organizuju patriotske protestne auto-kolone, kojima građani uz državna obilježja, iskazuju nezadovoljstvo Vladom Crne Gore i njenim radom. (A.T.)

Izvor Standard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more