IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DŽAFEROVIĆ OŠTRO ODGOVORIO Netanyahu:”BiH ne podržava ubistva nedužnih civila u Gazi”

İzraelski premijer Benjamin Netanyahu se na društvenim mrežama zahvalio državama na podršci Izraelu zbog posljednjih sukoba sa Hamasom, a među zastavama koje je objavio se našla i Bosna i Hercegovina, što je u najmanju ruku skandalozno, budući da BiH nije podržala Izrael u najnovijem sukobu.

No, podrška u vidu projekcije zastave jeste poslata iz Banje Luke i Trebinja. U administrativnom centru Banje Luke, odnosno Palati Republike Srpske projektovane su izraelske boje, međutim iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine poslata je podrška Palestini.

NIje dugo trebalo da pristignu i prve reakcije nakon što je objavljeno da se premijer Izraela Netanyahu javno zahvalio nekim zemljama na podršku Izraelu.

Reagovao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Čitaj još:   PRVO PROGLASE POBJEDU NAD KORONOM: Pa upozoravaju da ih čeka katastrofa... (foto i video)

“Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju aktuelne akcije Izraela”.

Potom je uputio poruku za Netanyahua.

“Moja poruka premijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more