IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVO PROGLASE POBJEDU NAD KORONOM: Pa upozoravaju da ih čeka katastrofa… (foto i video)

Režim Aleksandra Vučića po ko zna koji put proglašava pobjedu nad koronavirusom, i popušta mjere uprkos činjenici da broj vakcinisanih punoljetnih građana nije prešao polovinu, Predrag Kon, član tzv. Kriznog štaba i Vučićev eksponent, upozorava da već sledeće nedelje očekuju se i brojevi novozaraženih koji će se “odmaknuti” od stotke…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… petak, 09.07. 2021… 00: 34…PRVO PROGLASE POBJEDU NAD KORONOM: Pa upozoravaju da ih čeka katastrofa … (foto i video)

Započeli smo porast broja novozaraženih koji će se pretvoriti u talas, samo je pitanje kojom brzinom, iz nedelje u nedelju će se povećavati brojevi.

Postepeno ćemo se navići na trocifrene brojeve koji se već sledeće nedelje ‘odmaknuti’ od stotke. Čim pređemo trocifreno, očekuje se dalji rast- rekao je Kon u Jutarnjem programu TV Prva.

Dakle, dok u Kriznom štabu podiže ruku za političke odluke koje dobija od režima, Kon sada upozorava javnost da je pobjeda nad koronom još uvijek daleko.

Bez ikakvog osjećaja za odgovornost, bez ličnog i profesionalnog digniteta, Kon nastavlja učestvuje u farsi i sjedi na dvije stolice- političkoj i stručnoj, koje su odavno u koliziji.

Čitaj još:   DANAS Oblačno s kišom, u višim područjima snijeg... (foto)

Sa druge strane, režimski mediji neprestano odaju počast Aleksandru Vučiću za uspješnu borbu protiv korone, a istovremeno se tim državnim ordenom nagrađuje dr Branimir Nestorović, koji negira i umanjuje uticaj pandemije na zdravlje ljudi.

Svi brojevi nam rastu, i dalje nisu veliki, ali rastu i to je loše. Plašim se novih sojeva, zato će kovid bolnica u Novom Sadu biti gotova sve i do 1. septembra. Imamo i mašina i lekova, nemamo problema ni sa ljudskim i bolničkim kapacitetima ali nam svako povećanje broja oboljelih ubija ekonomske kapacitete i stopu rasta- rekao je Vučić i prilikom obilaska bolnice Sveti Sava u Beogradu.

I tako, na sve strane imamo šizofrenu situaciju, da se strahuje zbog novog talasa korone i porasta novozaraženih, a da se pritom donose odluke koje pospešuju takav scenario.

Navijači na sportskim tribinama, politički skupovi, mitinzi podrške Vučiću, produžavanje rada ugostiteljskih objekata, korona žurke predstavnika vlasti… Sve ovo su omogućili Vučić i Kon, a sada nas plaše najgorim scenariom.

Da nije tužno i opasno bilo bi smiješno, ali, nažalost, nije. Njima i svi ljudski životi nisu bitni već samo rejtinzi i poeni. I takvi sada drže sudbinu miliona u rukama…

Čitaj još:   LONDON: "Sankcije Rusiji ukinuti tek kada posljednji ruski vojnik napusti Ukrajinu"... (foto, video)

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more