IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HERPES SE MOŽE RIJEŠITI PREKO NOĆI: Ukloniti ga sa jeftinim narodnim lijekom… (foto i video)

Ne samo da ružno izgleda, već i užasno boli...

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 16.05.2021…20.34… HERPES SE MOŽE RIJEŠITI PREKO NOĆI: Ukloniti ga sa jeftinim narodnim lijekom… (foto i video)

U svijetu je poznato više od dvije stotine vrsta herpesa: simpleks, vodene kozice, herpes upala grla, herpes zoster, citomegalovirus…

Ljekari razlikuju osam vrsta infekcija, koje imaju različite manifestacije. Herpes se može prenijeti bilo kojim kontaktom: rukovanjem, zagrljajima, poljupcima, seksualnim putem. Gotovo je nemoguće izbjeći infekciju.

Prema statistikama, 95 odsto ljudi su nosioci herpesa, ali ga nemaju svi. Najrasprostranjeniji je prvi tip- herpes simpleks.

Kada je u pitanju herpes na usni, najčešći simptom su mali ulkusi na rubu usnice ili, mnogo rjeđe, kao ulceracije (udubine) na sluznici tvrdog nepca.

Kako se riješiti herpesa na prirodan način?

Mnogi se pitaju postoji li prirodni lijek za herpes i traže načine na koje se mogu riješiti herpesa zauvijek. No HSV se nije moguće jednostavno riješiti.

Ipak, uz određene lijekove, moguće je zaustaviti i zauvijek odgoditi njegove simptome. Pritom veliku prednost imaju prirodni načini liječenja.

Prvi simptomi herpesa

Ako ga već ne možete zadržati, naučite kako prepoznati prve simptome i kako ih kontrolirati ili ublažiti. Prvi simptomi herpesa su isti kod žena i muškaraca, a među njima su:

Ljekari su otkrili pet faza koje nedvosmisleno ukazuju da se vaše tijelo bori sa  herpesom: 

  1. nelagoda, svrab i peckanje na mjestima gde se virus manifestuje
  2. pojava malih vodenih mehurića, pojačan bol
  3. pucanje mehurićii formiranje čireva na njihovom mijestu
  4. rane zarastaju, osušene kraste otpadaju, a znaci bolesti se povlače
Čitaj još:   ISTANBUL: Izrael izveo raketni napad na aerodrom u Damasku...

Uprkos činjenici da je virus jedna od onih bolesti koje “prolaze same od sebe”, i dalje je neophodno da se liječi. U suprotnom, ako ne poštujete savete ljekara, virus, čiji se “koncentrat” nalazi u vodenim mehurićima će se lako proširiti.

Narodni lijekovi…

Narodni lijekovi za ovu virusnu unfekciju imaju nekoliko prednosti, osim što su lako dostupni, nemaju neželjene efekte, pa se tako mogu koristiti za liječenje trudnica i djece….

Ulja

U borbi protiv herpesa pomažu ulja- od bora, morske bukve, šipka, čajevca, sibirske jele. Pri prvim simptomima “groznice” na usnama, potrebno je namazati problematično mjesto uljem i ponovljati postupak svakih sat ili dva. Na taj način se može izbeći da je infeksija razvoije i jave mehurići.

Ulje je neophodno nanijeti čistom krpom (i rukama) kružnim pokretima, polazeći od spoljnih granica upale do samog  centra.

Sokovi do biljaka

Takođe, kod prvih simptoma pomažu i sokovi od biljaka kalanhoje i aloje. Samo odlomite list cvijeta, isperite ga i nježno nakapajte na usnu sok koji ste iscedili usnu sokom koji je izašao.

Sredstva za higijenu

Efikasan i jeftin lijek je trostruka kolonjska voda i salicilna kiselina od  2 odsto.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: U Bosni oblačno, u Hercegovini sunčano, kakvo vrijeme nas očekuje prvih dana naredne sedmice... (foto)

Bijeli luk

Bijeli luk je dobar u borbi protiv herpesa. Pomešajte jedan isjeckano čehne sa kašičicom meda i punomasnom pavlakom i nanesite na upaljeno mijesto. Smijesu isperite čajem od kamilice.

Sve tretmane radite vrlo nežnim pokretima kako ne biste uzrokovali još veću iritaciju…

izvor iBalkan.net / kreni zdravo

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more