IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ NA UDARU PROSRPSKIH PARTIJA: “Više niko mu ne vjeruje, nema povjerenje parlamentarne većine!” (foto)

Lideri prosrpskog Demokratskog fronta jučer su saopćili da vlada Zdravka Krivokapića nije ispunila očekivanja da bi premijer trebalo sam da pokrene pitanje povjerenja izvršnoj vlasti…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 01.06. 2021…10. 49…KRIVOKAPIĆ NA UDARU PROSRPSKIH PARTIJA: “Više niko mu ne vjeruje, nema povjerenje parlamentarne većine!” (foto)

Prema pisanju podgoričkih “Vijesti”, oni nisu rekli ko će pokrenuti pitanje povjerenja vladi u parlamentu zbog nepotpisivanja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ali su ponovili da će dalje korake definisati nakon konsultacija unutar saveza “Za budućnost Crne Gore” i partnerima s kojima imaju većinu u parlamentu.

Iz Demokratske Crne Gore za “Vijesti” su rekli da još nisu dobili poziv na razgovore od DF-a, ali smatraju da pitanje povjerenja vladi ne treba pokretati.

Iz GP URA i SNP- a nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je jučer da premijer treba da odgovori na to da li može da vlada ako nema podršku parlamentarne većine.

– Mi smo saopštili naš stav da zbog politike koju vodi, zbog neispunjenih obećanja koja su data Srpskoj pravoslavnoj crkvi, vlada nije ispunila očekivanje i oni nemaju naše povjerenje. Sada je važno da čujemo šta kaže premijer – rekao je Mandić.

Iz Vlade, također, nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li će premijer inicirati razgovor između čelnika vladajuće koalicije i da li će sam zatražiti glasanje o povjerenju Vladi, što je jedan od prijedloga DF- a.

Čitaj još:   STRAŠNO Crnogorski premijer, dobio OZBILJNE PRIJETNJE SMRĆU!!!

Mandić je ranije ocijenio da je premijer odbijanjem da potpiše temeljni ugovor sa SPC-om napravio težak skandal

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević smatra da je razgovor čelnika vladajuće koalicije i premijera neophodan.

I lider PzP-a, članice vladajuće koalicije, Nebojša Medojević slaže se da je Vlada izgubila povjerenje većine.

Medojević smatra da je premijer već trebalo da zatraži glasanje o povjerenju Vlade u parlamentu.

Nažalost, premijer pokazuje da ima nedostatak elementarne političke odgovornosti donosi odluke kao da je kralj, a mi svi ostali smo njegovi dvorjani koji treba da se dive njegovoj genijalnosti i da slijepo slušaju njegove naredbe – kazao je Medojević.

Smatra da je ignorisanje parlamenta nedopustiva politička praksa i ponašanje premijera u parlamentarnim demokratijama i on predstavlja permanentni izvor kriza, ne samo Vlade, već i parlamenta.

– Nakon obavljenih konsultacija, DF će definisati svoj odnos prema ovoj neprihvatljivoj i veoma opasnoj praksi premijera – rekao je Medojević.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, pozvao je premijera Krivokapića da se izjasni “s kim je”.

Čitaj još:   TOPLOTNI VAL ZAHVATIO BiH: Federalni hidrometeorološki zavod izdao narandžasti alarm... (foto)

– Ili ste sa jednom parlamentarnom većinom ili sa drugom. Ne postoji srednje rješenje – kazao je Knežević.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more