IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTRESNO I TUŽNO: Dijelili paradajz, građani se otimali i grabili… (foto i video)

Poražavajuće pored otkupne cijene paradajza je i to da je zbog besplatnog paradajza nastao pravi grabež i otimanje…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 08.07. 2021 …19: 34… POTRESNO I TUŽNO: Dijelili paradajz, građani se otimali i grabili … (foto i video)

Kako je ranije najavljeno, poljoprivredni proizvođači iz Leskovca oni su bili nezadovoljni cjenama danas su ispred “Lidla” i “Rode” besplatno su dijelili paradajz građanima. Ono što poražavajuće pored otkupne cijene paradajza od 10 dinara je i to da je zbog besplatnog paradajza nastao pravi grabež.

Potresni snimci iz Leskovca, koji podsjećaju na grabež za hljebom i zejtinom tokom velike inflacije devedesetih godina prošlog vjeka, već obilaze Srbiju, a ne zna se šta je tužnije, muka proizvođača, ili želja stanovnika ovog grada da se dograbe besplatnog paradajza, čak i pola kilograma.

Ja obično kupujem na pijaci, prošle godine sam čak imao da napunim i flaše sa paradajzom, ali poklonu u zube ne gleda kaže nam penzioner koji je uspio da napuni tri kese.

Procjena je da će nezadovoljni proizvođači paradajza danas ispred pijace u centru Leskovca podijeliti preko 5 tona paradajza.

Ovo je samo iskazivanje nezadovoljstva. U marketima kilogram paradajza i to košta 120, 130 kilograma, a kod nas je deset dinara, gajba od 150 do 200 dinara u kojoj ima od 11 do 12 kilograma.

Čitaj još:   Vrijeđao Crnogorce nazivajući ih "psećim nakotom": Uhapšen Đuro Pajović... (foto)

Bolje da podelimo nego da bacamo – objašnjava Novica Nikolić, poljoprivrednik iz Navalina, koji je danas poklonio oko pola tone paradajza sugrađanima.

Poljoprivrednici su danas pored svojih kamiona postavili i kutiju za skupljanje pomoći za lečenje jednog bolesnog dečaka, ali niko od prisutnih Leskovčana koji su se grabili za ovim povrćem u nju nije ubacio ni dinar.

Potpredsednik u Stranci slobode i pravde Dejan Bulatović kaže da je ovo stravična slika onoga što se godinama dešava.

 Proizvođači su ovog aputa uradili plemenitu stvar, umesto da bace svoj znojem i mukom stečen proizvod, oni su ga podelili. Ipak, oni ne treba da se bave humanitarnim radom, već država mora da im obezbedi normalne uslove i garantuje cenu. Na žalost mi imamo pravnika Nedimovića koji vodi Ministarstvo poljoprivrede i koji odlično napreduje, ali se bavi svačim, sem svojim poslom – kaže Bulatović.

On podseća da su prošle godine proizvođači bacali ne samo paradajz, već i višnje, trešnje, krompir, a da je tako i ove godine.

Mi u Stranci slobode i pravde imamo plan kako da zaštitimo proizvođače i njihov težak rad i to bi trebalo da bude posao države, ali je trenutno nemamo. Ove slike iz Leskovca su poražavajuće, strašne i ruše dostojanstvo ne samo poljoprivrednih proizvođača, već i svih građana Srbije- zaključuje on…

Čitaj još:   NEVIĐENA TRAGEDIJA i Masakr u CRNOJ GORI: Ubijeno 11 osoba, među njima i napadač... (foto, video)

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more