IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENZACIJA- VELEŽ IZBACIO AEK U ATINI: Treće kolo Konferencijske lige, nastavak evropskih snova… (foto i video)

Velež je priredio veliku senzaciju i preko AEK- a prošao u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu…

ATINA: Svijet, Sport, vijesti…petak, 30.07.2021… 00: 09… SENZACIJA- VELEŽ IZBACIO AEK U ATINI: Treće kolo Konferencijske lige, nastavak evropskih snova… (foto i video)

AEK je nakon 90 minuta igre (i sudijske nadoknade) trijumfovao rezultatom 1:0 pa je meč otišao u produžetke. U dodatnih pola sata mreže su mirovale pa su putnika u narednu rundu odlučili penali.

Velež je imao “nulu” i plasman u treći krug do 98. minute. Onda je Mantalos nakon jedne gužve u petercu matirao Bogdanovića i odveo meč u produžetke.

AEK je uoči ovog dvomeča bio apsolutni favorit, ali tim Vladana Milojevića u dva meča nije pokazao ništa više od izabranika Feđe Dudića.

Nogometaši Veleža plasirali su se u treće pretkolo Konferencijske lige nakon što su u dvomeču poslije boljeg izvođenja penala bili bolji od favorizovanog grčkog AEK-a.

U prvom meču odigranom na Grbavici bilo je 2:1 za Rođene, a večeras je u Atini bilo 1:0 za grčki tim. U produžecima nije bilo pogodaka, a igrači Veleža su bili sretniji i spretniji u penalima pa su prošli u narednu fazu.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Suverenistička elita mora vratiti izgubljeno povjerenje, ovo nije borba za premoć partija već za opstanak države... (foto)

Krenulo je žestoko na obje strane. Prvu šansu imao je AEK u 10. minuti kada je Bogdanović dobro odbranio udarac Arauja. Samo četiri minute kasnije Ćosić je šutirao snažno iskosa, ali je Stanković bio priseban.

Sudija iz Škotske Kevin Clancy, koji je ruku na srce, sasvim korektno dijeli pravdu, meč je produžio za čak devet minuta, a Velež je izdržao osam. Da je i dalje na snazi pravilo gola u gostima, AEK bi golom Mantalosa prošao dalje, a ovako je meč otišao u produžetke.

U produžecima nije bilo gotovo nikakvih uzbuđenja budući da su obje ekipe bile dosta umorne pa su uslijedili penali. Sretniji i spretniji bili su igrači Veleža koji su tako ostvarili plasman u narednu fazu takmičenja.

Velež će u trećem pretkolu Konferencijske lige igrati protiv švedskog Elfsborga koji je u dvomeču 2. pretkola u dva navrata razbio moldavski Milsami (4:0, 5:0) koji je ranije izbacio Sarajevo. Prvi meč Veleža i Elfsborga igra se već naredne sedmice.

Čitaj još:   HRVATSKA PIŠE HISTORIJU: Španci do vrha napunili mrežu "Vatrenih"...

Rezultat: AEK- Velež 1: 0 (Mantolas 90+8’)- ukupno 2: 2 (2: 3 nakon penala)…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more