IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVE “GORI” NAKON POBJEDE VELEŽA- Rasprodane ulaznice za susret u Švedskoj

Fudbaleri mostarskog Veleža sinoć su napravili veliki podvig i, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, eliminisali grčki AEK iz kvalifikacija za UEFA-inu Konferencijsku ligu.

Naš tim će već narednog četvrtka igrati prvi susret trećeg kola kvalifikacija protiv Elfosborga, a prvi susret bit će odigran u Švedskoj.

Susret će se igrati na “The Borås Areni”, čiji je kapacitet 16.200 gledalaca, ali će on, zbog restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa, biti smanjen na 3.000.

Elfsborg ima oko 2.000 godišnjih karata i sponzora koji imaju pravo prvenstva, a ostale ulaznice puštene su u prodaju danas. Međutim, prodaja je veoma brzo završena i ulaznice za ovaj susret su rasprodane.

Cijena jedne ulaznice je iznosila 180 švedskih kruna, što je oko 30 konvertibilnih maraka.

Čitaj još:   MOSTAR: SNAŽNA EKSPLOZIJA uznemirila građane, oštećeno više automobila... (foto)

Susret između Elfsborga i Veleža igra se u četvrtak sa početkom od 18.45 sati.

Veležov rezultat naišao je na veliki broj čestitki širom Bosne i Hercegovine i regije, a ako eliminišu Elfsborg u trećem pretkolu UEFA-ine Konferencijske lige, “Rođeni” bi igrali play-off za plasman u grupnu fazu novog UEFA-inog takmičenja.

Slike iz Mostara obilaze regiju, ali i Evropu, a vatreno je bilo sinoć i u Stocu, gdje su navijači proslavili plasman Veleža u treće pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige.

Bakljada je osvijetlila grad na Bregavi, a pjesme su se pjevale dokasno navečer.

izvor: N1

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more