IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDO OD ČOVJEKA: Sa 62 godine osvojio 2 medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju … (foto i video)

Iz Tokija stiže nevejrovatna sportska priča. Endrju Hoj iz Australije osvojio je dvije medalje na Olimpijskim igrama, a ništa ne bi bilo čudno da ovaj takmičar nema pune 62 godine!!!

TOKIYO: Svijet, Sport, vijesti… utorak, 03.08.2021… 00: 19… ČUDO OD ČOVJEKA: Sa 62 godine osvojio 2 medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju … (foto i video)

Endrju Hoj iz Australije, je prvo uzeo srebro u ekipnom takmičenju u disicplini eventing (kros, dresura, preskakanje prepona), a zatim u istoj disciplini je uzeo bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Interesantno, pomenuti gospodin je debitovao na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine.

Znam da se ovako nešto ne dešava često. Došao sam da uzmem medalju. Pa recite mi da li je cilj biti peti, šesti, sedmi?

Naravno, idete dok vam tijelo govori da možete. Pored svega imao sam svog fantastičnog konja, sjajan tim i mislim da smo zasluženo osvojili medalje- rekao je Hoj poslije rezultata koji će sigurno ući u sportske enciklopedije.

Čitaj još:   TRAGEDIJA NA IBARSKOJ MAGISTRALI- Ima poginulih...

Hoj je drugi najstariji takmičar sa olimpijskom medaljom, s obzirom na to da je 1920. godine na Igrama u Antverpenu Oskar Svan iz Švedske osvojio medalju u streljaštvu, a imao je u tom trenutku 72 godine.

Ima vremena za sve nas…

Dragi čitaoci, da biste regionalni portal iBalkan.net lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

izvor ibalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more