IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM: Izdato žuto upozorenje…

Očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti… četvrtak, 05.08.2021… 08: 29… DANAS PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM: Izdato žuto upozorenje…

Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima.

četvrtak, 05.08.2021. godine
Osvježenje, uz mirniji san, niže temperature i povremene padavine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Povremeno su moguće slabije poteškoće, pretežno u vidu nešto lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Na jugu sunčanije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

petak, 06.08.2021. godine
Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale, na jugu zemlje. Izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, mogli bi kod osjetljivih osoba dovesti do nešto jačih tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Čitaj još:   Vujović: Pad Vlade nije pad Skupštine, JADNA I BIJEDNO NA ŠTA SU SPREMNI ZBOG FOTELJE

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura biće oko 17, a najviša dnevna oko 28 stupnjeva, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za područje cijele BiH izato je žuto upozorenje što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U subotu u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Čitaj još:   KARLEUŠA nakon Cecinog gostovanja gdje govori o teškom životu djece: Zbog ARKANA SU MNOGA DJECA SIROČAD...

Izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more