IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAHRO Radončić odlazi sa čela SBB- a: Otkrio ko bi ga mogao naslijediti… (foto i video)

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić u je u Danu uživo na N1 nagovijestio ko bi mogao biti njegov nasljednik na poziciji predsjednika ove stranke, to je aktuelni federalni ministar…

SARAJEVO: BiH, Znimljivosti, vijesti… petak, 06.08.2021… 17: 29… FAHRO Radončić odlazi sa čela SBB- a: Otkrio ko bi ga mogao naslijediti… (foto i video)

Na upit voditeljice Emele Burdžović-Slipičević na čemu je angažovan posljednjih mjeseci, Radončić je odgovorio da radi jednu internu, tihu reorganizaciju SBB-a.

“Ja kao industrijalac moram napraviti petogodišnji plan razvoja kompanije Avaz, kao konsultant. Radimo na dva mega projekta, na jednom tornju od 40 spratova i jednom stambeno-poslovnom kompleksu pored sadašnjeg hotela Radon Plaza. Time sam se najviše bavio”, kazao je Radončić za N1.

Govoreći o svom povlaćenju sa pozicije predsjednika SBB-a, naš sagovornik je kazao da 99 posto članova organizacije ne želi da se Radončić povuče sa liderske pozicije u stranci.

Čitaj još:   SARAJEVO BiH na Grbavici savladala Sjevernu Irsku, "Dijamant", dao dva gola...

“Imate moju prirodnu potrebu da stranku preuzme jedna mlađa generacija političara. Gospodin Džindić je čovjek koji ima odlične rezultate u namjenskoj industriji. Iskusan je, mlad je, komunikativan, nije konfliktan, ima dobre međukoalicione odnose i ono što je sigurno jeste da će Džindić u narednom periodu, ako ostane pri tom dogovoru, biti sve značajnija ličnost u SBB-u”, naveo je Radončić.

Na upit voditeljice Burdžović-Slipičević hoće li Džindić biti ono što je Radončić sada, lider SBB-a je odgovorio:

“Ja se nadam, kada prođu sve kongresne procedure, prije toga kandidiranja, da hoće”, naveo je Fahrudin Radončić.

izvor N1