IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINISTARSTVO PRAVDE I LJUDSKIH PRAVA: Broj stradalih u požaru u zatvoru povećan na 44… (foto i video)

Još tri osobe umrle su tokom liječenja zbog teških opekotina, izjavila je portparolka Odjela za zatvore pri Ministarstvu pravde i ljudskih prava…

DŽAKARTA: Svijet, Crna Hronika, vijesti…četvrtak, 9.09.2021… 19: 59… MINISTARSTVO PRAVDE I LJUDSKIH PRAVA: Broj stradalih u požaru u zatvoru povećan na 44… (foto i video)

Broj poginulih u velikom požaru je zahvatio zatvor Tangerang, nedaleko od Jakarte, glavnog grada Indonezije, u provinciji Banten, povećao se na 44, javlja Anadolu Agency (AA).

Rika Aprianti, portparolka Odjela za zatvore pri Ministarstvu pravde i ljudskih prava, izjavila je da su još tri osobe umrle tokom liječenja zbog teških opekotina.

“Tri su osobe umrle danas, pa je ukupan broj stradalih 44”, rekla je Aprianti za AA u četvrtak, dodajući da je još pet osoba i dalje u bolnici.

Požar je zahvatio zatvorski blok 2C, u kojem su bile smještene 122 osobe osuđene za kriminalna djela vezana za drogu.

Čitaj još:   PORUKA IZ PRIŠTINE ZA Vučića: Imaš samo jednu šansu, da priznaš Kosovo... (foto i video)

Policija još istražuje uzrok požara, a ministar pravde i ljudskih prava Yasonna Laoly rekao je novinarima da je navodno uzrokovan kratkim spojem. Prema njegovim riječima, zatvor u blizini glavnog grada Jakarte izgrađen je 1972. godine i od tada nisu popravljane električne instalacije.

Kad je izbio požar, prostorije za pritvor bile su zaključane i u njima je poginulo 40 ljudi. U ovom zatvoru smješteno je više od 2.000 ljudi uprkos kapacitetu za 600 osoba.

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more