IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: URA DOBIJA I IZVRŠAVA NALOGE VUČIĆA

Odavno su ovi izdajnici i beskičmenjaci pokazali da dostojanstva nemaju, tako da bi svaki potez, osim njihove pokornosti velikosrpskom projektu, za mene bio veliko iznenađenje – istakao je Miodrag Živković

Izvjesno je da Ura dobija i izvršava naloge predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i svojih mentora iz Vijesti, pa zato nije ni čudno da je povodom kritičnih događaja na Cetinju bila vruća linija između Vučića i lidera Ure Dritana Abazovića – ocijenio je za Pobjedu predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković.

Komentarišući tvrdnje Demokrata da je Abazovićeva stranka radila za račun predsjednika Srbije tokom protesta u prijestonici i organizacije ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića, Živković ističe da je svakome normalnom jasno da se svi konci povlače iz Beograda kojem Vlada Crne Gore služi samo kao izvođač radova: „baš kao lutka na koncu“.

On navodi da je hijerarhija vlasti koja „o jadu zabavi Crnu Goru godinu“ veoma jasna – na njenom čelu je predsjednik Srbije, a odmah iza njega je patrijarh Porfirije.

– U komandnoj i kontrolnoj ulozi slijedi Joanikije, a izvršioci njihovih prljavih poslova su smješteni u foteljama Vlade i klupama parlamentarne većine. Direktna sfera uticaja Vučića je preko DF-a, a kontrolu nad Demokratama drže Porfirije i Joanikije – ocijenio je Živković…

Polemika sa Urom u kojoj je Bečićeva stranka optužila svoje koalicione partnere da referišu predsjedniku Srbije zaoštrila se nakon što su Demokrate postigle dogovor sa Demokratskim frontom koji je okončao sukobe te dvije partije i najavio rekonstrukciju aktuelne Vlade. Iz Abazovićeve stranke su zaključili da su, planiranim povećanjem broja resornih ministarstava sa 12 na 18 i potpredsjedničkih mjesta sa jednog na tri, njihovim koalicionim partnerima bitne samo fotelje.

Čitaj još:   "PUKAO BALON" POPULARNOSTI : Početak kraja Vučićevog režima

Uslijedio je cjelodnevan sukob u kojem su dojučerašnji prijatelji optuživali jedni druge i spočitavali ko je što dobio otkako su zajednički u „oslobođenoj Crnoj Gori“ formirali vlast.

Reakcija Ure na dogovor DF-a i Demokrata i rat saopštenjima između njih i Bečićeve partije, smatra Živković, najbrutalniji je primjer vulgarnog primitivizma koji je odavno prešao sve granice dobrog ukusa. 

– Istine, poluistine, laži i podvale koje su oni uputili jedni drugima su do sada neviđeni primjer beščašća u Crnoj Gori. Ovaj prljavi politički obračun u kojem su dozvoljena i sva nedozvoljena sredstva najubjedljivije govori o moralnom posrnuću i jednih i drugih – kategoričan je on.

Pa ipak, dodaje Živković, od Ure očekuje da u krajnjem prihvati dogovor i produži mandat aktuelnoj vlasti.

– Odavno su ovi izdajnici i beskičmenjaci pokazali da dostojanstva nemaju, tako da bi svaki potez osim njihove pokornosti velikosrpskom projektu za mene bi bio veliko iznenađenje – istakao je, iako bi, kaže, volio da nije u pravu u svojim ocjenama.

– Volio bih da me Ura prvi put iznenadi ili barem samo jedan njen poslanik, jer je i to dovoljno da ova vlada padne i da dođemo do tako neophodnih izbora za spas ove zemlje. Uzimajući u obzir što su sve do sada uradili i posebno na koji način su na Cetinju stali uz Crkvu Srbije, a protiv Cetinja i građanske Crne Gore svih vjera i nacija, teško je išta dobro od njih očekivati. Sluge i izdajnici su tu da služe – ocijenio je Živković…

Čitaj još:   ODLUKA NAREDNE SEDMICE: URA vaga, MANJINE nisu spremne za Vladu

izvor: pobjeda.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more