IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šta će biti sa misicama CRNE GORE, SRBIJE I ALBANIJE?

Misica Srbije, Valentina Petrović se posle pokazivanja dvoglavog orla i negativnih komentara na mrežama, izvinila putem video poruke “zbog nepromišljenih postupaka”.

Navela je da je “upala u zamku”.

“Kad smo došli ovdje na takmičenje, misice sa Kosova i iz Albanije su imale poglede ka meni koji nisu bili prijatni.

“Posle toga, sve se odjednom promijenilo, željele su da budu u mom društvu i da se slikaju sa mnom, da se stalno družimo”, navela je ona.

Kaže da je dobila smjernice prije dolaska na takmičenje da se pazi, ali da se ipak “uplela u njihovu igru i njihovu takozvanu divnu energiju”.

“Sad sam sigurna da je sve bilo namješteno, jer od kada sam podijelila slike na kojima zajedno držimo tri prsta, one su mene blokirale i skinut mi je profil, kako ne bih imala mogućnost da više dijelim te slike”, navela je ona.

Dodala je da su se “cijelo takmičenje i bajka oko toga sada pretvorili u katastrofu i u pakao”.

Iako je prvobitno iz kompanije Mis Ju, bilo najavljeno da će srpska misica Valentina Petrović biti vraćena sa takmičenja, to se neće desiti.

“Sagledavanjem cijele slike došli smo do zaključka da bi tim potezom samo Srbija bila na gubitku”, naveli su iz ove kompanije..

Prethodno je vlasnica kompanije Miss Yu Vesna de Vinča rekla da je uvjerena da Valentina “nije znala šta radi, da je nasamarena, ali za misice iz Albanije i sa Kosova iskreno nisam toliko sigurna”.

“Ovo nije prvi put da ima provokacija na ovako bitnim takmičenjima, koju su jako popularna u svijetu i imaju veliku medijsku pokrivenost.


Albanska misica rekla je za portal Telegraf.rs da srpsku predstavnicu niko nije tjerao da pokaže dvoglavog orla.

“Ona je htjela da pokaže znak dvoglavog orla svojom voljom, a onda nas je zamolila da napravimo sliku sa tri prsta”, kaže Frontina Gaši.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. jul 2023. godine...


Pošto su se fotografisale sa ukrštenim rukama preko grudi, predstavnice Srbije, Kosova i Albanije na takmičenju za izbor lepotice, fotografisale su se i sa podignuta tri prsta.

Iako mnogi u Srbiji i na Balkanu smatraju da ovaj simbol predstavlja srpski nacionalizam, on je daleko od toga, objašnjava Acović.

“Tri prsta su definicija simbola vjere. Tri prsta se kod hrišćana odnose na postojanje svete trojice – oca, sina i svetoga duha”, priča sagovornik BBC-ja na srpskom.

Dodaje da se tri prsta koriste prilikom zakletve, zavjetovanja, izražavanja vjerovanja u sveto i nerazrušivo trojstvo.

Na kraju sve se nastavlja, sve ide svojim tokom a misice su samo dobile na publicetu, neka pozitivan a neka i pakao od kampanje medija i javnog mnjenja …

Čitaj još:   SUD POTVRIO: Safija na spavanju zapalila bivšeg muža Sulejmana i ljubavnicu Sedinu... (foto)


izvor: BBC

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more