IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: DSP i najava novog izglasavanja nepoverenja Vladi Crne Gore… (foto, video)

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković saopštio je da bi opozicija mogla početkom januara da podnese inicijativu za smjenu vlade i odbacio ocjene da je uslov za formiranje manjinske vlade da se Milo Đukanović povuče sa mjesta predsjednika DPS- a…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak,17.12.2021…10: 32…  PODGORICA: DSP i najava novog izglasavanja nepoverenja Vladi Crne Gore… (foto, video)

„Ukoliko najavljeni zahtjev Demokratskog fronta (DF) da se skrati mandat Skupštini i organizuju novi izbori bude još jedan politički blef, Demokratska partija socijalista će odmah pokrenuti novu inicijativu za smjenu Vlade“, rekao je Vuković.

Komentarišući kao eventualni uslov za formiranje manjinske Vlade povlačenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa mjesta lidera stranke i obećanje da se neće kandidovati na narednim predsjedničkim izborima, Vuković navodi da DPS neće dozvoliti da bilo ko uređuje odnose „unutar njihove kuće“.

„To je stvar političke (ne)kulture i to nećemo dozvoliti. Nepodeljeno je mišljenje da je MILO Đukanović najbolje rešenje za DPS. Srećna je okolnost što je on bio tu gdJe jeste proteklih godina, jer sumnjam da bi bilo ko drugi imao autoriteta da nas održi na okupu“, ocijenio je Vuković.

Kaže da mu nije poznato da postoje snage koje žele da se Đukanović povuče sa čela DPS- a.

„Crnogorci su vrlo ambiciozni i svako misli da bi mogao da bude predsjednik Vlade ili države, o partiji da ne govorim. Ali ponavljam, to je ozbiljna politička organizacija gdje se poštuju pravila i zna se red“, kazao je Vuković.

U medijima se sve više govori o fomiranju manjinske vlade koju bi činio Građansko pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i manjinske stranke a koju bi podržao DPS, URA, SNP i manjinske stranke su prije dva dana potpisale su Memorandum o sardanji što se u djelu vladajuće koalicije ocjenjuje kao uvod u formiranje manjinske vlade.

Čitaj još:   Pućurica- potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore: Neka se STIDI odlazeća vlast međunacionalne netrpeljivosti koju je proizvela...

SNP je dio koalicije koju je sadašnji premijer Zdravko Krivokapić predvodio na izborima 30. avgusta 2020. godine, na kojima je DPS Mila Đukanovića izgubila vlast poslije 30 godina. Manjinske stranke nisu dio istoga i kabineta Krivokapića.

Crnogorska opozicija povukla je u ponedeljak inicijativu o glasanju o nepovernju Vladi Crne Gore, uoči sjednice Skupštine na kojoj je trebalo da se razmotri predlog 40 od 81 poslanika.

„Imajući u vidu najavu Demokratskog fronta (DF) da će podnijeti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, saopštenu 11. decembra, a da se nakon što je ujedinjena opozicija pokrenula proceduru izglasavanja nepoverenja Vladi, smatramo da, bez odlaganja, treba otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine“, navodi se u zajedničkom saopštenju opozicije.

Lideri vladajućeg DF- a saopštili su da traže da se organizuju novi izbori.

Jedan od lidera DF- a i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je kazao da će kolegama iz parlamentarne većine i „autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina“ predložiti da „vrate mandat“ građanima, da ponovo biraju svoje predstavnike.

Čitaj još:   LAVICAMA Malo nedostajalo da naprave iznenađenje protiv šampiona Starog kontinenta... (foto i video)

Oni međutim do sada nisu objasnili na koji način misle da se realizuje ta procedura kao i da li će podnijeti zahtjev za skraćenje mandata parlamenta, o čemu se spekuliše u javnosti…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more