IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA JE SIGURNA ZEMLJA: Nije postojala niti jedna informacija o ugroženoj sigurnosti Milanovića u BiH… (foto, video)

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, potvrdio je za medije da nisu postojali nikakvi podaci o sigurnosnim prijetnjama uoči planiranog dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića…

SARAJEVO: Regija Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19.12.2021… 13: 32… BOSNA JE SIGURNA ZEMLJA: Nije postojala niti jedna informacija o ugroženoj sigurnosti Milanovića u BiH… (foto, video)

Vilić je kazao da su u proteklom periodu radili zajedno sa kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona i policijskim agencijama iz Republike Hrvatske kako bi posjeta predsjednika Milanovića bila na visokom nivou.

“Tokom priprema posjete nismo imali niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu prijetnju ili ugroženost predsjednika Hrvatske tokom boravka u Bosni i Hercegovini. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti predsjednika Zorana Milanovića tokom boravka u BiH”, rekao je Vilić.

On je naglasio da je Bosna i Hercegovina potpuno sigurna zemlja za sve, pa i najviše strane zvaničnike.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić- Kad premijer sokoli: Udrite, ne žalite... (foto)

Jutarnji list saznaje da je Sigurnosno obavještajna agencija Hrvatske (SOA) dostavila Milanoviću informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan i da je predsjednik Milanović odluku o otkazivanju putovanja donio sam, iako je mogao prihvatiti navodni rizik.

“Predsjednik Milanović je mogao prihvatiti rizik i otići u BiH, ali se nije na to odlučio”, kaže izvor hrvatskog lista i dodaje kako je tom odlukom zapravo svima olakšao situaciju.

Zoran Milanović je svojim retrogradnim, sramotnim i huškačkim izjavama navukao bijes bosanskohercegovačke, ali i hrvatske i evropske javnosti relativiziranjem genocida u Srebrenici i svađalačkom politikom koju uporno i samoinicijativno gura u prvi plan.

Također podsjetimo da je prije nekoliko dana u posjeti BiH, u Sarajevu i Mostaru, bio premijer Andrej Plenković. Posjeta je prošla, naravno, bez ikakvih problema.

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more