IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPRATILI SMO SNJEŽNI JANUAR: Otišao i nikad se ovakav ne vratio! (foto)

Na terenu 49 vozila i 110 radnika Rada koji čiste snijeg u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, utorak, 01.02.2022… 11: 42… ISPRATILI SMO SNJEŽNI JANUAR: Otišao i nikad se ovakav ne vratio! (foto)

Jutros je Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa snijegom u centralnim i istočnim područjima Bosne...

Temperature zraka u 0 sati (°C): Bjelašnica – 10; Sokolac – 2; Bihać, Gradačac, Grude, Sarajevo, Srebrenica 0; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica 1; Doboj, Jajce 2; Drvar, Trebinje 3; Mostar, Neum…

Kraj prvog mjeseca ove godine na svom Facebook profilu prokomentarisao je i bh. meteorolog Nedim Sladić. “Odlazi, i nikad se ovakav nikome i nikada više ne vratio”, poručio je Sladić označivši januar.

utorak. 01.02.2022. godine
Tmurno vrijeme, uz padavine i nešto niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku i preovladavajućeg sjevernog strujanja, osjet hladnoće biće izraženiji. Sa približavanjem noći, opšta slika djelimično će se poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: TRAJE VELIKA AKCIJA POLICUJE, Uhapšeno više lica... (foto)

Ekipe Zimske službe KJKP Rad i jutros čiste snijeg na području Sarajeva. 

Na terenu je 49 vozila koja su angažirana na čišćenju i posipanju saobraćajnica posipnim materijalom, te 110 radnika koji ručno čiste pješačke prostore – trotoare, mostove i druge javne površine koje koriste pješaci – kazao je glasnovogornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Istakao je da su očišćene saobraćanice prvog i drugog prioriteta, te da trenutno ekipe ovog preduzeća čiste saobraćajnice trećeg i četvrtvog prioriteta.

Ramić je napomenuo da održavanje tramvajskih, trolejbuskih, autobuskih i kombi stajališta, te taksi stajališta i autobuskih terminala nije u nadležnosti KJKP Rad, već onih koji te površine koriste…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more