IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Švajcarci zbog obmana tužili za 150 miliona eura BEOGRAD i državu Srbiju! (foto)

Grad Beograd prekršio je ugovor o postavljanju reklama sa švajcarskom kompanijom “Alma Quattro”…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 03.02.2022… 00: 32… EKSKLUZIVNO: Švajcarci zbog obmana tužili za 150 miliona eura BEOGRAD i državu Srbiju! (foto)

Da li je samo nestručnost, ili čak i muljaža u pitanju, tek poslovi zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića i naprednjačke vlasti koštaće građane, kako se saznaje, i do 150 miliona eura!

Grad Beograd prekršio je ugovor o postavljanju reklama jedne poznate švajcarskom kompanijom “Alma Quattro”, jer je posao postavljanja reklama prebacio na njihovu konkurentsku firmu, te je zbog toga ova kompanija pokrenula postupak na međunarodnom sudu protiv države Srbije.

Vlast Beograda prekršila je ugovor kojim je kompaniji “Alma Quattro” odobreno ekskluzivno pravo postavljanja reklama u gradu, a zbog toga je ova kompanija, kako su nam i sami potvrdili, pokrenula postupak protiv Srbije pred Međunarodnim centrom za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu. 

– “Alma Quattro” je sa Gradom Beogradom sklopila dugoročni ugovor o koncesiji kojim nam je odobreno ekskluzivno pravo postavljanja reklamnih medija u Beogradu. Uprkos tome, našem direktnom konkurentu je odobreno sklapanje koncesionog ugovora za postavljanje dodatnih reklamnih medija u Beogradu- kažu za Direktno.rs iz kompanije “Alma Quattro”

Čitaj još:   IVAN Vujović: JAKOV Milatović, da traži od EU da ne objavljuje godišnje izvještaje o Crnoj Gori, jer se tako miješa u unutrašnje stvari... (foto)

Kako navode iz ove kompanije, “ovaj i drugi postupci Grada Beograda su ugrozili pravaAPG SGA SA”Alma Quattro” koja su garantovana Sporazumom o podsticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja sklopljenim između Republike Srbije i Švajcarske”.

Zbog svega navedenog, “Alma Quattro” je sa svojom matičnom kompanijom APG SGA SA pred Međunarodnim centrom za rešavanje investicionih sporova pokrenula arbitražni postupak protiv Republike Srbije- kažu za Direktno iz kompanije, dodajući da nisu u mogućnosti da daju dodatne komentare jer je postupak arbitraže u toku.

Tako će “pametno” poslovanje grada, čiji su čelnici odlučili da prekrše ugovor koštati, kako saznajemo, i do 150 miliona eura. O kojoj će se tačno sumi raditi saznaće se nakon okončanja ovog sudskog postupka, ali jasno je da ovaj potez Vesića i grada neće jeftino koštati građane Srbije… 

Goran Vesić FOTO: ATA imagesGoran Vesić FOTO: ATA images

Naš izvor navodi i da se zbog cijelog ovog slučaja u naprednjačke redove uvukla panika, jer je tajming kada je ova vlast zbog svoje nestručnosti upala u još jednu finansijsku katastrofu, nepogodan. Bliže se izbori, a kako će se ovaj slučaj završiti i kako će se odraziti na rejting SNS- ostaje da vidimo…

Čitaj još:   KORONAVIRUS Jutarnji presjek s KCUS- a: U Sarajevu se situacija ne smiruje, još 76 zaraženih... (foto)

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more