IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA BIH “ZMAJICE” MEĐU NAJBOLJIH 12 NA SVIJETU: Nastavite da vjerujte u ove djevojke, idemo dalje pisati historiju… (foto, video)

Nakon utakmice Japan– BiH i okončanja kvalifikacionog turnira u Osaki, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zvanično je objavila da se naša ženska košarkaška reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo prvi put u historiji…

OSAKA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 13.02.2022… 12: 42… BRAVO ZA BIH “ZMAJICE” MEĐU NAJBOLJIH 12 NA SVIJETU: Nastavite da vjerujte u ove djevojke, idemo dalje pisati historiju… (foto, video)

Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Japana i plasmana naše selekcije na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH je kvalifikacije završila s jednom pobjedom i porazom, istim učinkom kao i Kanada i Japan, a sve tri selekcije su na kraju izborile plasman na SP.

Danas je nakon utakmice Japan– BiH okončan kvalifikacioni turnira u Osaki, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zvanično je objavila da se naša ženska košarkaška reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo prvi put u historiji.

“Ponosan sam na naš tim, jer smo odigrali odličnu utakmicu protiv olimpijskih viceprvaka. Čestitam ekipi na pobjedi i na mentalnom povratku nakon poraza od Kanade. Nismo odustajali tokom cijele utakmice, čak iako je Japan imao 50 posto procenat šuta za tri poena. Nikada nisam vidio da neko ovako šutira za tri poena. Ova pobjeda znači mnogo za nas pred nastup na SP. Igrali smo protiv jakih ekipa i vidjeli da se možemo nositi s njima”, rekao je Lojo na konferenciji za medije, a potom je poslao poruku bh. navijačima:

Čitaj još:   KONAČNO SE ZNA TAČNA DIJAGNOZA ČEDE JOVANOVIĆA...

“Nastavite da vjerujte u ove djevojke, one to zaslužuju i idemo dalje pisati historiju. Sada smo među 12 najboljih na svijetu i nadamo se dodatnom iskoraku”, zaključio je selektor.

Žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo održat će se početkom marta, dok će se utakmice SP igrati od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji.

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more