IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONCEPT MANJISNKE VLADE CRNE GORE: Predviđena ministarstva i novi resori su… (foto, video)

Koncept manjinske vlade koji su predložili GP URA i njen lider Dritan Abazović ima 18 resora. CdM objavljuje koji su to resori planirani konceptom manjinske vlade, koji nije konačan i podložan je izmjenama…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 18.02.2022… 09: 32… KONCEPT MANJISNKE VLADE CRNE GORE: Predviđena ministarstva i novi resori su… (foto, video)

Predviđenim konceptom novi resori bi bili energetika, saobraćaj, rad i socijalno staranje, turizam, a Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je podijeljeno u više resora.

Prema saznanjima CdM- a, to su sljedeći resori:

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija; Ministarstvo prosvjete i sporta; Ministarstvo nauke i digitalnog društva.

Takođe, konceptom su tu i Ministarstvo poljoprivrede, te Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Jedan od novih resora je Ministarstvo turizma.

Strukturom manjinske vlade, tu su Ministarstvo ekonomije, urbanizma i prostornog planiranja, Ministarstvo zdravlja, ali i novi resor – Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Čitaj još:   Dado Polumenta, poslije dva braka, skrasio se pored zanosne plavuše... (foto)

Vlada bi imala Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane.

Novi resori su Ministarstvo energetike i Ministarstvo saobraćaja, a tu su i Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine, te Ministarstvo javne uprave.

Ovaj koncept je podložan promjeni i zavisiće od ishoda pregovora i od toga ko će sve biti u manjinskoj vladi.

Kako je CdM pisao, vlada bi imala predsjednika i tri potpredsjednika.

Kako CdM saznaje, manjinska vlada bi imala potpredsjednika za unutrašnju politiku i politički sistem, potpredsjednika za spoljnu politiku i EU integracije, kao i potpredsjednika za regionalni razvoj. (Miraš Dušević)

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more