IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Američki ambasador pozvao državljane SAD- a da napuste Rusiju… (foto, video)

Sjedinjene Američke Države (SAD) imale su centralnu ulogu u uvođenju sankcija, a mnoge svjetske kompanije povukle su se iz Rusije, uključujući McDonald's i Starbucks…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 10. 03. 2022… 00: 32… Američki ambasador pozvao državljane SAD- a da napuste Rusiju… (foto, video)

John Sullivan, američki ambasador u Rusiji, pozvao je u srijedu američke državljane da ili napuste Rusiju ili smisle plan kako da ostanu u zemlji bez pomoći ambasade, zbog mogućnosti da Vlada Ruske Federacije zatvori američku diplomatsku misiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Sullivan je govoreći u Moskvi izrazio zabrinutost da bi ruska Vlada mogla zatvoriti američku diplomatsku misiju.

“Naša preporuka je sljedeća: napustite Rusiju odmah. Ako razmišljate o odlasku, ako možete otići, otiđite odmah. Ili ako ne odlazite sada, smislite plan kako ćete ostati ovdje bez pomoći ambasade, jer bi je ruska vlada mogla zatvoriti”, rekao je on.

Čitaj još:   SPREMITE SE ZA POTOP: Evo gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana... (foto)

Rat Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu i doveo do ozbiljnih finansijskih sankcija Moskvi.

Sjedinjene Američke Države (SAD) imale su centralnu ulogu u uvođenju sankcija, a mnoge svjetske kompanije povukle su se iz Rusije, uključujući McDonald's i Starbucks.

Najmanje 474 civila su ubijena i 861 ranjena u Ukrajini od početka rata, a više od 2,15 miliona građana napustilo je Ukrajinu.

izvor agencije AA

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DRUŠTVENE MREŽE GORE: Kćerka Mile DODIKA izvrijeđala ambasadora Velike Britanije, pa spomenula HAPŠENJE SVOGA OCA... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more