IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN ABAZOVIĆ NAJAVIO: Ubrzo ću saopštiti NOVI SASTAV VLADE, od Strahinje Bulajića se očekuje da zakaže sjednicu… (foto, video)

BRZMandatar Dritan Abazović uskoro će biti spreman da zastupnicima predoči sastav nove vlade, a od predsjedavajućeg Strahinje Bulajića očekuje da zakaže sjednicu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, petak, 11. 03. 2022… 00: 32… DRITAN ABAZOVIĆ NAJAVIO: Ubrzo ću saopštiti NOVI SASTAV VLADE, od Strahinje Bulajića se očekuje da zakaže sjednicu… (foto, video)

Abazović je to poručio gostujući u emisiji Argumenti na TVCG. Predsjednik SNP-a Vladimir Joković poručuje da je rano govoriti o raspodjeli resora, te da im je najbitnije da Crna Gora izađe iz krize. O resorima još ne razmišljaju ni u Bošnjačkoj stranci. 

Mandatar za sastav nove Vlade vjeruje da će uskoro biti spreman da pred javnost izađe s imenima novih ministara.

  • To je nešto što je utisak mojih razgovora sa gospodinom Jokovićem, ali sa predstavnicima manjinskih partija i ostalim partijama da mi u vrlo skorom periodu, ne bih da robujem nekim datumima ali da ćemo u kratkom roku biti spremni da izađemo pred zastupnike – kazao je mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović.

KADA ĆE VLADA BITI KONAČNO FORMIRANA NE ZAVISI OD MANDATARA

A kada će Vlada i konačno biti formirana ne zavisi ni od mandatara, ali ni od partija koje će biti dio izvršne vlasti, već od Strahinje Bulajića.

  • Ja bih ga molio, ako mi dođemo u situaciju da sastavimo vladu, iako uputimo poziv da zakaže tu sjednicu. Ako on odbije da to uradi, ja mislim da drugi potpredsjednik koji ima ista ovlaštenja kao on može to da uradi – dodao je Abazović.
Čitaj još:   Otkrio mračnu tajnu zadrugarke: Maja je narkomanka, odbila test na narkotike! (foto i video)

Bez obzira ko će to uraditi, nešto je moralo da se mijenja poručuju iz SNP-a. Zato su i prevagnuli da krenu u pregovore o manjinskoj Vladi. Za sada ne otkrivaju koji resori bi eventualno mogli njima pripasti.

  • Da li će neko biti na mjestu predsjednika Skupštine, Vlade, to za nas nije prioritet. Za nas su prioriteti rezultati, put Crne Gore prema EU, vladavina prava i ekonomski oporavak – kazao je lider SNP-a Vladimir Joković.

Joković poručuje da su se opredijelili za ovaj potez zbog podjela i ekonomske situacije.

  • Ako je već izglasano nepovjerenje vladi Zdravka Krivokapića, trebalo je tražiti rješenje. Mi nemamo pravo da poslije promjena 30. augusta budemo podijeljeni. O DPS nismo promijenili mišljenje, ali su drugi promijenili o nama. Mi smo bili prihvatljivi za koalicije i prije izbora, a i sada smo – naglašava Joković.

RASPODJELA RESORA

On ističe da to što su neki opštinski odbori SNP-a glasali drugačije, vidi kao veliku demokratičnost u toj partiji.

  • SNP je najdemokratskija partija koja je promijenila četiri predsjednika i sloboda izražavanja i govora je potpuna. Ta sjednica GO je protekla u akademskoj atmosferi. Mislim da dobro poznajem strukturu SNP- a i ne plaši me mogućnost cijepanja partije – kazao je Joković.

Da je još rano govoriti o raspodjeli resora, poručuju i iz manjinskih partija. Bitno, je kažu, da pregovori idu očekivanom dinamikom.

  • Svi konstituenti smatraju da je ona vlada sa 18 ministarstva i tri potpredsjednička mjesta bila optimalna. Pokazalo se da je su pojedini resori ove bili opterećeni u tom smislu biće povećan broj resora najvjerovatnije od 16 do 18 i tri potredsjedčka mjesta pri čemu će potpredsjednici biti zaduženi za resore – kazao je Damir Gutić iz BS-a .
Čitaj još:   Sonja Biserko: Zvanični Beograd, nikada nije prihvatio crnogorsku nezavisnost… (foto)

Iz GP URA su za TVCG kazali da je sa sada nepoznato to da li će dio nove vlade biti i SD i SDP. Iz tih partija o toku pregovora danas nisu željeli da pričaju.

izvor RTCG.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more