IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUNE Četiri godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića: Otac Davor najavio da će uzeti pravdu u svoje ruke… (foto, video)

Žrtava će biti puno i u tome me niko neće spriječiti, rekao je medijima otac ubijenog mladića, Davor Dragičević…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 24. 03… 00: 38… PUNE Četiri godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića: Otac Davor najavio da će uzeti pravdu u svoje ruke… (foto, video)

Danas se navršavaju tačno četiri godine od pronalaska tijela ubijenog Davida Dragičevića.

Tim povodom Grupa Pravda za Davida okupila se na mjestu gdje je pronađeno Davidovo tijelo – ušće Crkvene u rijeku Vrbas.

Slučaj ubistva Davida Dragičevića još nije riješen.

Sve ove prvobitne “činjenice” o zadesnoj smrti Davida Dragičevića saopštene su javnosti na dosad u policijskoj praksi nezabilježenoj konferenciji za medije , gdje je predstavljena verzija slučaja prema kojoj je David od dejstvom alkohola i droga bio u nekoliko banjalučkih kafića i klubova, potukao se sa tri osobe, pri tom zadobio lakše tjelesne povrede, da bi nešto prije 3 sata ujutro opljačkao jednu kuću u Banjaluci, a nakon pljačke upao u rječicu Crkvena ili čak izvršio samoubistvo.

„Dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesu. On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno”, rekao je na konferenciji Darko Ilić, tadašnji načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Tragedija i Apel za POMOĆ... (foto)

Patolog koji je obavio obdukciju rekao je da se David utopio, a da povrede koje je zadobio za života, nikako nisu mogle biti fatalne. Kasnije su utvrdili da je vrijeme smrti 4 ujutro te iste večeri kada je nestao, te da je toksikološki nalaz pokazao da je David u sebi imao tragove LSD-a, marihuane i alkohola

Protesti Pravde za Davida na Trgu Krajine okončani su 25.12.2018. godine hapšenjem Davora Dragičevića i čišćenjem Trga Krajine. Par dana protesti se održavaju spontano, šetnjama banjalučkim ulicama, predvođeni Davorom Dragičevićem. 

Posljednja šetnja održana je 30.decembra 2018.godine policijskom akcijom u kojoj je privedeno nekoliko lica. Od tog dana ne postoje okupljanja na Trgu Krajine a nekoliko građana se svakodnevno okuplja u porti ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci. Davor Dragičević u strahu bježi na nepoznatu lokaciju.

Kako su i ranije obećali, Davidovi roditelji vrše ekshumaciju Davidovih posmrtnih ostataka 12. marta 2019. godine a David svoj posljednji smiraj pronalazi na groblju u austrijskom Wiener Neustadtu, predgrađu Beča…

Čitaj još:   GLUMAC UDARIO BALERINU: "Bila je pijana,pljunula me... "?

izvor sgencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more