Crna Gora

MILO Đukanović: Crna Gora proslavlja Dan Evrope čvrsta na svom evropskom putu…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu povodom 9. maja– Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i afirmaciju projekta evropskog ujedinjenja kao jedinog garanta sigurnosti i demokratskog razvoja svih evropskih naroda.

“Ovogodišnji Dan Evrope, koji je ujedno i dan velike pobjede slobodarskog svijeta nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, dočekujemo u nevjerici da su strahote rata, stradanje i patnje civila na evropskom tlu, postali naša današnjica…

Jedinstvo, odlučnost i efikasnost u politici EU nakon agresije na Ukrajinu, i to od zemlje koja je zajedno sa ukrajinskim i drugim narodima Sovjetskog Saveza dala neprocjenjiv doprinos toj pobjedi prije 77 godina, ohrabruju i ulivaju snagu da zajedno istrajemo u odbrani temeljnih vrijednosti evropskog jedinstva: ljudskog dostojanstva, slobode, demokratije, jednakosti, vladavine prava i ljudskih prava i prava svakog naroda na slobodan izbor svog puta.

Pred nama je vrijeme teških, strateških odluka. Nadajmo se mudrih i pravovremenih. Odluka koje će pružiti sigurnu evropsku budućnost i zemljama koje su van Evropske unije.

Crna Gora proslavlja Dan Evrope ponovo čvrsto na svom evropskom i euroatlantskom putu, odlučna da povrati reformski entuzijazam i svoje evropske partnere uvjeri da je ne samo pouzdan vanjsko- bezbjednosni partner koji istrajava na afirmaciji evropskih vrijednosti, već i zemlja koja je u stanju da odgovori na većinsko opredjeljenje svojih građana da žive u skladu sa najvišim evropskim standardima i vrijednostima demokratije. Radujemo se novim evropskim pobjedama”, naveo je Milo Đukanović.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: Danas više sunca, sutra i do 20 stešeni C, prognozu za narednih nekoliko dana je… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni,…

41 minuta ago

NESPOJIVO S POSLOM KOJIM SE BAVE: U sistemu nešto debelo škripi- Policajci drže kafane, rade kao tjelohranitelji mimo zakona, sve im se “zalomilo” u slučaju Gačanin… (foto, video)

Iako sve policijske agencije u imaju jedinice za profesionalne standarde koje se bave unutrašnjim funkcioniranjem…

1 sat ago

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: DRITAN Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu… (foto, video)

Nad Crnom Gorom nadvila se “ruka pravde” kao Domoklov mač. Kada ta ruka funkcioniše sa…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 28. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnovima satisfakcija,…

12 sati ago

VUKAŠIN Perović: Mesija je tu- Ulcinjski alhemičar… (foto)

Mesija je tu. Sublimacija svih srpskih podjela. Neko koga su čekali vjekovima. Sva Srbija koja…

12 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Vlada Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici.,. PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti,…

12 sati ago

This website uses cookies.