IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POGINULA NOVINARKA: Izraelske snage ubile reporterku Al Jazeere… (foto, video)

Vojska je u saopćenju rekla da su vojnici uzvratili nakon što su se našli pod “snažnom vatrom” te da je “moguće, sada se istražuje, da su reporteri pogođeni– vjerovatno mecima koje su ispalili…

DŽENIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 11. 05. 2022… 00: 38… POGINULA NOVINARKA: Izraelske snage ubile reporterku Al Jazeere… (foto, video)

Palestinski dužnosnik rekao je da su Širin Abu Akleh “ubile izraelske snage” dok je izvještavala o raciji u gradu Dženinu, u kojemu su se proteklih sedmica intenzivirale racije i nasilje se pojačalo….

Shireen Abu Akleh, koja je pokrivala izraelske napade na okupiranoj Zapadnoj obali, pogođena je metkom u glavu.

Izraelske snage na okupiranoj Zapadnoj obali ubile su 51-godišnju novinarku Al Jazeere Shireen Abu Akleh, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Prema ministarstvu i novinarima Al Jazeere, pogođena je metkom u glavu dok je pratila izraelsku akciju u izbjegličkom kampu u gradu Jeninu, nakon čega je prevezena u bolnicu u kritičnom stanju.

Čitaj još:   SKORO SEDAM SATI Fejsbuk, Instagram i WhatsApp bili su nedostupni: Neke od mreža se vraćaju u funkciju... (foto)

No, tamo je proglašena mrtvom, navelo je ministarstvo…

Okolnosti njene smrti još nisu jasne, ali video snimak događaja pokazuje da je Abu Akleh pogođena u glavu, tvrdi Al Jazeerina Nida Ibrahim.

‘Pucali da ubiju’

„Ono što zasad znamo je da je palestinsko ministarstvo zdravlja objavilo njenu smrt. Shireen Abu Akleh je izvještavala o događajima koji su se odvijali u Jeninu, tačnije, izraelskom napadu na grad na sjeveru okupirane Zapadne obale, kada je pogođena metkom u glavu”, rekla je Ibrahim iz palestinskog grada Ramallaha…

izvor Al Jazeera

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more