IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDIJI UPOZORILI: Udar EU na Vučića– uvedi Rusiji sankcije, ili mi ili Putin! (foto, video)

Jutarnji list prenio je vijest u kome se navode svi pritisci sa kojima će se Srbija kao država suočavati…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 16. 05. 2022… 21: 48… MEDIJI UPOZORILI: Udar EU na Vučića– uvedi Rusiji sankcije, ili mi ili Putin! (foto, video)

Da je Srbija trenutno pod neviđenim pritiscima od strane Zapada zbog neuvođenja sankcija Rusiji, jasno je čak i u Hrvatskoj.

Naime, Jutarnji list prenio je vijest sa naslovom “Udar na Vučića iz EU: Ili mi ili Putin! Biti neutralan oko rata u Ukrajini je nemoguće. Uvedite Rusiji sankcije” u kojoj se navode svi pritisci sa kojima se naša država trenutno suočava.

Oni su prenijeli riječi visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja koji je pozvao Srbiju da implementira sankcije protiv Rusije jer “nije više moguće imati i evropsku budućnost i bliske odnose s Putinovim režimom”.

Održavanje bliskih odnosa sa Putinovim režimom više nije u skladu sa izgradnjom zajedničke budućnosti sa EU. Te dvije stvari ne idu. Neutralnost u pogledu rata u Ukrajini je pogrešan koncept. Jedna zemlja je napala drugu i stavljati ih u istu ravan znači izjednačavati napadača i žrtvu, a to nije moguće– zaključio je Borelj.

Čitaj još:   Crkva Srbije: Krivokapiću, potpisuj i potpiši!

Podsjetimo, poslednjih dana, građane naše prestonice uznemiravaju dojave o bombama koje su navodno postavljene u praktično cijelom gradu, za koje se ispostavilo da su lažne.

Postoje osnovane sumnje da su u podizanju panike uključene strane obavještajne službe, da je riječ prvo o specijalnom ratu protiv Srbije, kojim se pojačava pritisak da uvede sankcije Rusiji.

Prema poslednjim informacijama dojave o lažnim bombama stigle su sa kriptovanog sistema Proton mejla, o čemu možete više pročitati OVDE

izvor Objektiv.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more