IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović iz BRISELA: Vrata EU za Crnu Goru su otvorena, ovu šansu ne smijemo da propustimo… (foto, video)

Premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom u Briselu kazao je da je susret protekao na najbolji mogući način…

BRISEL: Svijet, Zanimljiljivosti, vijesti, utorak, 17. 05. 2022… 19: 48… DRITAN Abazović iz BRISELA: Vrata EU za Crnu Goru su otvorena, ovu šansu ne smijemo da propustimo… (foto, video)

“Mislim da svi u CG treba da budemo vrlo optimistični bez obzira što su teška vremena, u smislu dešavanja na istoku Evrope, nakon agresije Rusije na Ukrajinu. Smatram da Crna Gora ovu šansu mora da iskoristi. Vrlo sam optimistačan, prenio sam sve poruke i naše obaveze, zadovoljni su što je počela da funkcioniše pravda u CG”, kazao je on.

Dodao je da je objasnio šta su prioriteti.

“Ali najvažnija poruka je da su vrata EU otvorena za CG i da mi ovu šansu ne smijemo da propustimo. Moj je apel prema svim političkim subjektima da stavimo nacionalni interes na prvo mjesto, da pokušamo da do 31. jula donesemo makar jednu od najvažnijih odluka, a da u toku predsjedavanja Češke koje će nastupiti od 1. jula do kraja ove godine dobijemo završna mjerila…

Čitaj još:   Umro mafijaški bos... (foto)

To bi bila jedna izuzetna situacija, postoji veliki entuzijazam vezano za to. Ovo je prilika koja se rijetko ukazuje i u ovakvoj geopolitičkoj situaciji, mislim da možemo da iskoristimo priliku da CG bude jako pozitivan primjer. Izuzetno je važno i da taj primjer bude prenešen i na region”, naveo je Abazović.

izvor Standard.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more