Vijesti

UEFA Liga nacija: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercgeovine remizirala na startu sa Finskom 1: 1 u Helsinkiju… (foto, video)

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Finske podijelile su bodove na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju u prvoj utakmici nove sezone Lige nacija odigravši neriješeno 1: 1…

HELSINKI: Svijet, Sport, vijesti, subota, 04. 06. 2022… 20: 48… UEFA Liga nacija: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercgeovine remizirala na startu sa Finskom 1: 1 u Helsinkiju… (foto, video)

Finci su na početku utakmice imali veći posjed lopte, ali nisu uspijevali stvoriti konkretnije prilike. U 15. minuti su uspjeli zatresti mrežu Šehićevog gola, ali je gol bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao Pukki.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Selekcije su se smjenjivale u inicijativama, a pet minuta prije odlaska na odmor Pukki je sjajno pokušao nakon duge akcije, ali je Šehić odlično intervenisao.

Finska je do vodstva stigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz penala, koji je dosuđen nakon signalizacije VAR-a i pregleda snimka. Sudija je ustanovio da je Sanjin Prcić u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Siguran s bijele tačke bio je Teemu Pukki.

Odličnu šansu za izjednačenje u 59. minuti imao je rezervista Amer Gojak, nakon asistencije Mirolslava Stevanovića, ali je njegov udarac sa desetak metara izblokirala finska odbrana.

BiH je nastavila s pritiskom i konstantnim napadima do kraja utakmice, a isplatilo se u sudijskoj nadoknadi. Nakon centaršuta Edina Džeke odlično se na vrhu peterca snašao Smail Prevljak i pogodio za konačnih 1: 1…

Narednu utakmicu Lige nacija BiH igra 7. juna, kada u Zenicu dolazi selekcija Rumunije.

Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna igrati s Crnom Gorom, a potom će u Zenici dočekati Finsku 14. juna.

Finska i BiH su tako Ligu nacija otvorili sa po jednim bodom, dok će preostali dvojac iz naše grupe Crna Gora i Rumunija svoj međusobni duel odigrati večeras. BiH već u utorak igra utakmicu drugog kola Lige nacija kada će u Zenici dočekati selekciju Rumunije, dok će Finska ugostiti Crnu Goru.

Rezultat i strijelci:

Finska- Bosna i Hercegovina 1: 1 (Pukki pen. 45+ 1’ – Prevljak 90+ 3’)

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: DRITAN Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu… (foto, video)

Nad Crnom Gorom nadvila se “ruka pravde” kao Domoklov mač. Kada ta ruka funkcioniše sa…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 28. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnovima satisfakcija,…

10 sati ago

VUKAŠIN Perović: Mesija je tu- Ulcinjski alhemičar… (foto)

Mesija je tu. Sublimacija svih srpskih podjela. Neko koga su čekali vjekovima. Sva Srbija koja…

10 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Vlada Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici.,. PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti,…

11 sati ago

TUŽILAŠTVO BIH OBJAVILO NOVE DETALJE: Edin Gačanin TITO planirao kupiti helikopter… (fotom video)

Edin Gačanin, šef narkokartela kojeg je Nizozemska osudila na sedam godina zatvora, planirao je da…

11 sati ago

OSTAJE U DOMOVINI: Dok veliki broj mladih napušta BiH, IRMA Jusufović iz Kalesije, odlučila je da kao doktor radi u Srebrenici… (foto, video)

U vrijeme kada veliki broj mladih napušta domovinu raduje pročitati nekoliko rečenica u kojima mlada…

13 sati ago

This website uses cookies.