IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POVRATAK ROĐENIH NA EUROPSKU SCENU: Velež slavio na Grbavici nakon preokreta 2: 1 protiv Colerainea… (foto i video)

Velež je prekinuo post dug 33. godine, Rođeni su slavili u prvom evropskom meču poslije duže od tri decenije, na stadionu Grbavica je u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige pobijeđen Coleraine sa 2: 1…

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti… petak, 09.07. 2021… 00: 04… POVRATAK ROĐENIH NA EUROPSKU SCENU: Velež slavio na Grbavici nakon preokreta 2: 1 protiv Colerainea… (foto i video)

Fudbaleri Veleža apsolutno zasluženo nakon preokreta slavili su rezultatom 2: 1 protiv Colerainea u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige.

Rođeni su dočekali Europu nakon 33 godine i na Grbavici je večeras bio pravi nogometni spektal.

U odličnoj atmosferi Rođeni su dočekali Coleraine iz Sjeverne Irske, a na kraju domaći navijači su imali razlog za slavlje.

Meč je završen rezultatom 2: 1 tako da Mostarci imaju gol prednosti uoči revanša u Sjevernoj Irskoj.

Navijači su svoih 90 minuita nosili Rođene. Pjevali su iz srca i duše tokom cijele utakmice.

Čitaj još:   DRITAN SAOPŠTAVA: Veljović nije više direktor Uprave policije, naimenovaćemo novog... (foto)

Obzirom na igrača više Velež je i u ostatku utakmice napadao i tražio treći gol. Bilo je nekoliko izglednih situacija, ali momci u crvenim dresovima nisu uspjeli doći do trećeg gola pa je ostalo 2: 1. Dobru šansu u sudijskoj nadoknadi imao je Radovac koji iz blizine glavom šutira u Deanea.

Iako je statistika ponekad zanemariv podatak, 30 pokušaja prema golu Colerainea naspram dva pokušaja protivnika najbolje pokazuju koliko je zapravo večeras bio superioran domaći tim.

Revanš susret se igra za sedam dana također na neutralnom terenu. U pitanju je stadion Mourneview Park u Lurganu. Kapacitet za taj susret će biti 500 gledatelja.

Na kraju i veliko slavlje igrača Veleža i navijača.

Kadrove na festivalu nogometa na Grbavici, prvo možete pogledati sve i to u galeriju i snimku:

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more