IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI PROTESTI U PLJEVLJIMA: “Što prije nastaviti radove na putu prema Bosni i Hercegovini” (foto, video)

Put je, međudržavni- spaja Bosnu i Crnu Goru, ali ni to, tvrde, ne utiče na nadležne da bi ubrzali i završili započete radove...

PLJEVLJA: Crna Gora, Putovanja, vijesti, subota, 04. 06. 2022… 00: 48… VELIKI PROTESTI U PLJEVLJIMA: “Što prije nastaviti radove na putu prema Bosni i Hercegovini” (foto, video)

Mještani više pljevaljskih sela koja se oslanjaju na regionalni put Pljevlja- Metaljka, protestovali su jer je rekonstrukcija te saobraćajnice obustavljena. Iz Uprave za saobraćaj poručuju da su ih usporili imovinsko-pravni odnosi, te izmještanje postojeće eleketro mreže.

Nekoliko stotina mještana pljevaljskih sela oslonjenih na put koji vodi od grada ka granici sa Bosnom i Hercegovinom okupili su se danas na Srdanovom Grobu, ne da bi proslavili eventualni završetak rekonstrukcije puta koji kasni godinu i po, već da bi upozorili nadležne da što prije nastave obustavljene radove, piše CdM.

Putovanje do grada, tvrde mještani, donosi sijaset problema: udarne rupe, zaglavljivanje vozila, nemoguć transport malina i drugog osjetljivog voća, a posebno ih zbog lične i bezbjednosti djece brinu odroni koje sami uklanjaju.

Čitaj još:   NOLE priznao grešku: Važno UPOZORENJE za sve koji su bili u blizini! (foto i video)

Već devet mjeseci na putu tvrde nema nijedne mašine niti bilo kakvih radova.

Put je, kažu mještani, međudržavni – spaja Bosnu i Crnu Goru, ali ni to, tvrde, ne utiče na nadležne da bi ubrzali i završili započete radove.

Prva faza rekonstrukcije 16,3 km puta puta košta 12 miliona eura i trebalo je da se okonča u decembru 2020 godine.

Iz Uprave za saobraćaj ne spore da su radovi obustavljeni, ali očekuju da će svi poslovi I faze biti okončani do kraja godine.

“Novac za rekonstrukciju regionalnog puta R3, dionica Pljevlja – Metaljka I faza, u potpunosti je obezbijeđen iz Kapitalnog budžeta Crne Gore tako da nezvanične informacije o učešću Turske u finansiranju ovog projekta nemaju nikakvo uporište”, saopštila je Uprava za saobraćaj.

Zahtjeve mještana za nastavak radova podržale su sve političke partije sa lokalnog nivoa kao i Opština Pljevlja čiji je potpredsjednik Nenad Rubežić danas bio sa sugrađanima.

BONUS VIDEO: Pljevljaci protestovali zbog obustavljanja rekonstrukcije puta Pljevlja- Metaljka

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more