IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nakon izjave koja je potresla region: DRITAN Abazović se izvinio Majkama Srebrenice- oprostite na nejasno izrečenoj misli… (foto, video)

Dritan Abazović izvinio se Majkama Srebrenice zbog današnjeg govora u Potočarima u kojem je istakao da genocid u Srebrenici nije počinjen nad Bošnjacima, nego ljudima…

SREBRENICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 11. VII 2022… 16: 38… Nakon izjave koja je potresla region: DRITAN Abazović se izvinio Majkama Srebrenice- oprostite na nejasno izrečenoj misli… (foto. video)

Oglasio se na Telegramu se premijer Dritan Abazović.

“Oprostite Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi”, poručio je premijer.

Abazović je danas predvodio crnogorsku delegaciju na ibilježavanjy 27.godišnjice genocida u Srebrenici.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ: "Da nije bilo Clintona, Peti korpus Armije BiH bi prošao kroz Banjaluku ko panika..." (foto)

Tada je kazao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego na ljudima.

“I nijesu ga počinilie vojske, nego politike. Politike zla, politike smrti i politike prevara”, poručio je kn što je izazvalo zgroženost kako domaće tako i javnosti u regionu.

Majke Srebrenice danas su, nakon njegovog govora, pozvale Abazovića da se izvini.

”Premijer  Dritan Abazović da se izvini nama i svih žrtvama genocida u Srebrenici. Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci, ubila ih je organizovana vojska. U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina”, piše u njihovoj objavi na Twitteru.

izvor analitika.me

Čitaj još:   MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI: Privedeno oko 150 kriminalaca... (video, foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more